onsdag den 28:e okt 2015

Pumpalyktor!

Fyttitusan va kul jag har haft idag!! Wuuhuu!! ^_^

Att gröpa ur pumpor var faktiskt väldans roligt; betydligt roligare än vad jag trodde..! När jag väl lyckats hackat upp locket på den stora pumpan, gröpt ur alla pumpakärnor o slabbigt gojs däri, så gick jag loss totalt med våran skruvdragare o borrade ett X antal hål i olika storlekar runt hela pumpan. Och yes, blev jättenajs! ^_^ 
Köpte en stor prydnadspumpa, på drygt 6kg samt en liten matpumpa. Försökte hitta sådana pumpor som verkligen stod still o inte hade "toppig botten", just för att dessa ska kunna stå mer stabilt.
När jag väl satte igång så var det bara till att börja karva till locket - tänk på att rikta knivens egg snett neråt mot mitten av pumpan, så att öppningens kanter blir "nedåtsnedda" - då ligger locket stabilt. 
Sedan är det bara att gröpa ur allt kladdigt gojs som finns inuti pumpan så att pumpaväggarna blir rena från gojset o kärnorna.

På den stora pumpan valde jag att bara gå loss med skruvdragaren o göra en massa hål i olika storlekar, så att ljuset inifrån sipprar ut sådär vackert i höstmörkret.
Den lilla pumpan fick bli en "arg pumpa", med tre tänder. Munnen karvade jag ut, utan tänder, och när den sektionen tagits bort ur så delade jag upp mun-sektionen i tre stycken små tärningar, klippte till några tandpetare o tryckte dit tärningarna i den öppna munnen, så att smilet blev lite mer skräckinjagande.


Och såhär blev dom! :)  Vad tycks? Visst blev de jättebra?! ^_^ 


* * * * *

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: