tisdag den 13:e okt 2015

Ögonläkaren!

Idag fick vi äntligen besöka en ögonspecialist.

Vår stora tjej har drabbats av jättejobbiga ögonvaglar gång på gång på alldeles för kort tid mellan vardera gång. Första gången hon drabbades var april 2014. Sedan fick hon fyra stycken (yes, ni läste rätt.... FYRA stycken) samtidigt (en styck på ena ögat o tre stycken på det andra ögat) julen 2014. Och sen nu i somras igen två stycken inom loppet av en månad.
Och fyttihelsike som det ser ut...! Och lika illa som det ser ut; lika ont har hon ju..! Vårt älskade lilla stackars hjärta..!! Hade man kunnat "ta över" dessa hemska vaglar så att hon slapp så hade jag gjort det flera gånger om, Man vill ju inte att ens barn ska någonsin behöva känna smärta o ha ont eller bli ledset. Gör så fruktansvärt ont i mammahjärtat att se hur ledsen hon blir o hur ont hon har...! <3

Ögonläkaren ställde flera viktiga frågor om henne o oss föräldrar, om tex det fanns allergier i familjen, hudeksem o dylikt. Och jo, pollenallergi har ju maken o ibland lite torreksem. Men än sålänge har inte dottern detta, men det KAN kanske vara ett arv därifrån o att hennes ögongångar är lite känsligare därmed. Precis vid ögat finns "körtlar" som återfuktar ögat med "ögonfett". Om dessa täpps till av någon anledning, så kan det bli en infektion vilket i sin tur kan leda till en vagel.
Ser man till att kontinuerligt hjälpa körtlarna att tömmas med det återfuktande fettet så minskar man risken för att körtlarna täpps till. Detta gör man genom att försiktigt o lätt trycka med tex en tops strax intill ögat vid fransraden.
Märker vi att det tillkommer en ökad rodnad intill ögat (vilket kan tyda på en eventuell kommande infektion/vagel), så har vi fått flera receptfria o receptbelagda alternativ på olika ögonkrämer o geler att välja mellan. Och funkar inte dessa så ska vi återkomma till ögonläkaren igen.

Känns jättebra att ha denna direktkontakt nu, hon var väldigt tydlig o duktig m barn, o det känns tryggt att kunna tillgå till henne igen om det skulle behövas.

Det som gäller nu är att smörja o hjälpa ögat med återfuktningen, så får vi hoppas hon slipper fler vaglar!! ^_^ 


* * * * * Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: