fredag den 23:e jan 2015

Natten vi gått o väntat på...

Detta var natten vi har gått o väntat läääääänge på...
Natten då alla i familjen sover där de ska - jag o maken i våran säng o töserna i sina egna sängar inne på sina rum. Hela natten. Jooohoo serru! *glad som en lärka* Bortsett från ett tillfälle då jag fick tassa upp o ge minstingen sin napp i munnen igen, men hon somnade om igen istället för att inse att hon ville sova mellan oss. Så imorse var vi i princip utsövda... härlig känsla! :p
Nu ska vi bara jobba på att få minstingen att sova längre om nätterna bara, att vi har hennes storasyster som en "mall" - hon sover mellan 19-07. Lillan sover mellan 19-05.... Men det kanske "rättar till sig" av sig självt nu när det snart är dags för sommartid... eller nu när hon tränar varje dag m att försöka gå, så att hon av ren utmattning vill sova mer om nätterna... 
I'll let you know! ;p


* * * * *torsdag den 22:e jan 2015

Vårt älskade lilla hjärtegull!

Jag skrev för ett tag sedan att min nuvarande insamling av pärlandet ska gå till Hjärtlungfonden, o att jag inte drabbats på nåt vis m någon när eller kär - men OJ va fel jag hade när jag tänkte efter då... hihi ;p 
Ett omedvetet men undermedvetet beslutstagande kring just hjärtlungfonden?! :p

Vår minsting föddes ju m ett hål i hjärtat, men det upptäcktes aldrig på BB då det var minimalt i storlek o inte orsakade något blåsljud. Och högst sannolikt hade vi inte vetat om det om hon inte hade drabbats av det där eländiga RS-viruset när hon bara var 5 veckor gammal... 
Denna hemska infektion påfrestade det lilla hjärtat såpass att hålet blev med ens ett par milimeter stort... Tänk er det; ett par millimeter stort. I ett bebishjärta. Enormt i det storleksförhållande...!

Man gav henne diagnosen VSD - Ventrikel Septum Defekt, då hålet satt just mellan de två kamrarna. Efter att hon blev utskriven från Barnkliniken efter RS-infektionen fick hon gå på kontinuerliga kontroller hos en hjärtspecialist där man mha ultraljud kollade hur hjärtat arbetade på o hur stort flödet var genom hålet. Men eftersom hon inte påverkades på nåt vis så gjorde man inget ingrepp utan lät kroppen försöka ta hand om det. 
Vi skulle dock vara uppmärksamma på några viktiga symtom såsom: dålig viktuppgång, att hon inte orkade äta/amma o blev redigt svettig o ansträngd när hon åt, samt om hon andades snabbt när hon inte ansträngde sig ("vardagsandningen" typ) - skulle dessa symtom uppkomma skulle vi kontakta vår hjärtspecialist på momangen o de skulle högst sannolikt planera in ett ingrepp...
Men som tur var hände inget av ovannämnda, o hennes kropp kunde själv ta hand om hålet, o nu i höstas friskförklarades hon (läs det inlägget HÄR) o innan jul dubbelkollade man friskförklaringen m en extrakoll. 
Fyttitusan vad man var lättad när man satt där o fick beskedet, det var en stor stenbumling som föll från från ens bröst o en drös m tårar föll ner på kinderna av ren lycka.

Så ni förstår givetvis hur oerhört tacksamma vi är över den enorma kompetensen o fina stödet som fått inom vården under denna tiden o just då barnkliniken o hjärtmottagningen. Vad hade vi gjort annars?! Vågar inte ens tänka tanken........ :'( Vårt älskade lilla hjärtegull!!

Jag är mer än glad att jag tog beslutet att samla in t just Hjärtlungfonden - de behöver alla bidrag de kan få för att fortsätta forskningarna o apparaturutvecklingar, o sina egna kompetensutvecklingar för att fortsätta kunna hjälpa alla - ja allt ifrån hjärtsjuka spädbarn till "tant Agda"! ALLA är lika viktiga!

Så jag hoppas ni vill hjälpa mig att hjälpa, o beställer kanske ett (eller två? ;p) pärlarmband av mig, så att kampen mot Hjärtsjukdomarna fortsätter!!
Maila mig på antingen tant.zita@gmail.com eller maila mig på min FB-sida ZITA PÄRLAR med Era beställningar!


* * * * *fredag den 16:e jan 2015

Alla hjärtans - presenttips:

Om knappt en månad så är det Alla Hjärtans Dag. För er som inte har stenkoll på datumet, så är det den 14 februari.. ;-D
Nu anser väl jag personligen att man inte bara ska visa sin kärlek till sina nära o kära på bara en specifik dag, alla dagar borde vara en Alla-hjärtansdag... Men visst är det härligt att man kan visa kärleken lite ännu mera just denna dagen, huh!? 

Som bekant så har jag ju en nyfunnen hobby, o det är att pärla fina armband! Och en stor andel av vinsten skänker jag bort till en välgörenhet. Fram till just Alla Hjärtans dag så skänker jag 20kr per pärlarmband till Hjärt-Lungfonden.
Hjälp mig att hjälpa, o ge samtidigt bort en otroligt fin present! Kanske t en käresta på just Alla Hjärtans?! :p Jag har många fina pärlor i lager o pärlar efter Ditt önskemål.

Följ mig på Instagram eller gilla mig på Facebook för att se vad jag gjort hittills:
IG-kontot: zita_parlar
FB-kontot: Zita Pärlar(Ett av många exempel på pärlarmband jag gjort.
Detta exempel: Vuxenstorlek: 45kr. Barnstorlek: 40kr. Frakt tillkommer. 20kr av priset skänkes till välgörenhet!).* * * * *
onsdag den 14:e jan 2015

Och nu går hon...!

För två dagar sedan, på sin 10 månaders dag, så var lillan otroligt kinkig på eftermiddagen.
"Jahadå, då börjar väl en ny utvecklingsfas igen då da'..." tänkte vi o så var det inget mer med det, o fortsatte busa o leka m töserna på vardagsrumsgolvet. Helt hux flux så tar lillan ett steg. Utan stöd. Och bums ner på rumpan igen. Vi tittar på varandra o illtjuter.... "HON GICK!!!"  V(^_^)V
Vi sätter oss mitt emot varandra en bit ifrån på golvet, o låter henne försöka igen. Och yupp. Hon tar sig några steg igen. Och hon är lika förtjust hon! 
Mitt i glädjeruset o förvåningen kommer vi på att detta måste vi ju föreviga, så vi fångar upp mobilen o börjar filma. Givetsvis så är hon liiiite snabbare att bumsa ner på rumpan, men vi är envisa o tillslut lyckas vi fånga några längre sekvenser.
Och nu tränar hon varje dag. Med ett stort smile på läpparna. Vår lilla älskade minimys börjar bli stor...!


* * * * *
måndag den 5:e jan 2015

God jul, gott nytt år, o allt det där... ;p

Long time has passed.. Anf now Im back!
Julen o nyåret passerade m härliga stunder m min familj o goda vänner, o nu är det ett nytt år. För min del innebär det en hel del pärlande, varvat med jobb på ca 60% (börjar om några veckor) o maaaassa myspys m mina otroligt fina döttrar o älskade make.

Jag har förresten beslutat vart nästa insamling gällande mitt pärlande ska gå till, och det blir Hjärt-Lungfonden. Jag har (peppar peppar ta i trä'...) inte drabbats på något vis m någon när o kär, men tycker detta är en fond man bör uppmärksamma mer. 
Så era beställningar som läggs in t.o.m. 14/2 (Alla Hjärtans dag) kommer 20kr/armband att gå oavkortat till HLF!
Följ mig även på Instagram: Zita_Parlar


* * * * *