söndag den 2:e mar 2014

Operation "Get-this-cute-baby-out":

Jaahopp.... Då har det gått ännu en dag utan några förlossningsvärkar... fasen också..! :-/
Jag går ju bara o väntar på att den där fruktansvärda men ack så efterlängtade värken ska börja så att vi får åka iväg t sjukhuset o ploppa ut vårt älskade lilla knyte!! Snälla. Kom. NU. !!! ;p
Gjorde ett tappert försök nu i veckan att försöka sätta igång det hela genom att storstäda hela huset, men kom det någon bebis?.. nepp... Fick bara en jäkla massa foglossningsvärk o bebisen var lite mer "sparkig" den kvällen... 
Jag har några små projekt som jag håller mig sysselsatt med.. Vi får se om de kan bära frukt..! ;p
Dottern fick t.ex. en docksäng för ett tag sen, men det var i en så himla tråkig träfärg, så den fick sig en omgång grundmålning i veckan som gick (innan jag lade i den högre växeln o städade huset.. ;p) o sedan en söt prinsessrosa färg. När den har torkat ordentligt o vi har placerat den i dotterns rum så lägger jag upp en bild här på bloggen.
Sedan tröttnade jag på vår sängram för ett tag sen...vi har en från Ikea som är i ek (Malm), men tänkte hotta upp den i (ja kan ni gissa? ;p)....... vit färg! Surprise!! ^_^
Men att ställa sig där o måla om en säng kändes som ett himla dumt projekt när jag var så osäker på om det över huvudtaget skulle bli ett bra resultat... :-/
Så jag beslutade att köra en mellanväg o sy en sängkappa samt ett "fodral" att dra över huvudgaveln; båda i lite "romantic style". Enkelt att plocka bort om jag skulle ångra mig.

Resultatet blev såhär:* * *
* * *


Sängkappan är gjord på följande vis:
# Jag sydde först ihop 2st lakan så att totala bredden o längden blev densamma som sängmadrassen; dvs 180cm x 200cm.
# Längs långsidorna samt ena kortsidan sydde jag fast spetstyg i lagom längd ner mot golvet, som jag innan rynkat ihop lite så att det blev ett vackert fall.
# Placerade lakansstycket under bäddmadrassen o lät spetsen falla ner mot golvet.

Huvudgavelns fodral är gjord på följande vis:
# Klippte ut remsor samt de större tygstyckena av lakanstyg (m sömsmån samt några extra millimeter tillgodo!) i samma storlek som gavelns sid-o-överkanter samt fram-o-bakstycke. 
# Klippte ut likadana remsor o större tygstycken från samma spetstyg som sängkappan (dock ej för bakstycket!), som jag sedan sydde fast på de utklippta lakansstyckena.
# Sydde ihop hela alltet o drog över huvudgaveln!


* * *

Vad tycker NI om min sängomförvandling? Blev det bra tycker ni? Jag är himla nöjd i allafall!!  ^_^

Andra projekt jag har i åtanke i min operation "Get-this-cute-baby-out", är att bestämma mig för en kulör på linneskåpet jag köpte på en loppis för ett tag sen (se blogginlägget HÄR!) o sedan måla om det. 
Att fylla frysen m goda bakverk inför framtida fikor när vänner o bekanta kommer på besök, är ju ett måste. Förra veckan testade jag ett recept på russinmuffins samt nougatmuffins. Mumsigt värre! 
Har NI några förslag på andra "projekt" jag kan ta mig an för att få ut bebisen?  ^_^


* * * * *Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: