lördag den 21:a jun 2014

Nutella Semifreddo:

Igår på Midsommarafton hade jag förberett för två stycken efterrätter; en på lunchen o en på kvällen - en jordgubbscheescake samt en nutellasemifreddo

På cheescaken så gjorde jag tyvärr ett misstag som jag ska rätta till inför nästa gång; att jag dubblerade bottnen i receptet (recept på jordgubbscheescaken finns HÄR) då jag tyckte att den blev alldeles för tunn. Men när den hade den tjockleken jag önskade så var den i princip "inbrottssäker" när man skulle ta sig en tugga; var genomfrusen fastän att cheescaken stått ute i rumstemperatur drygt än enligt instruktionerna...! En "hård" läxa så att säga, men god var den i alla fall, haha!  ^_^




Nutella semifreddon var också en höjdare! Smälte supergott i munnen! Och även denna dessert var jätteenkel att röra ihop.

Det man behöver är följande:
En form m avtagbar kant, ca 20-25cm i diameter.
2st marängbottnar.
4st ägg.
2msk strösocker.
5dl vispgrädde (laktosfri vispgrädde för den laktosintoleranta).
400gr ljummen nutella.

Först knäcker man äggen o separerar äggvitorna o gulorna. Vispa först äggvitorna med 1msk strösocker så att det blir ett fast vitt skum. Vispa därefter äggulorna med 1msk strösocker så att dessa blir fluffiga. Vispa därefter enbart vispgrädden tills du kan bilda små toppar m den (vill man ha en laktosfri semifreddo: välj här laktosfri vispgrädde!).
Lägg upp en av marängbottnarna i formen o krossa den andra i en bunke. Blanda ner äggviteskummet, ägggulefluffet samt vispgrädden o rör om försiktigt. Ringla över den ljumma nutellan o rör om försiktigt; så att hela röran blir "marmorerad". Häll över röran i formen o ställ in i frysen i minst 5 timmar innan servering; gärna över natten om möjlighet finns.
Ta ut formen ca 10-15 min innan serveringen, o ta bort kanten o garnera gärna m lite färska bär uppe på. Förslagsvis jordgubbar såhär i midsommartider.. ;p


* * * * *







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: