torsdag den 23:e jan 2014

"Bästa jag ätit på länge!"

"Bästa jag ätit på länge!"
Ja det var min makes ord när han ätit middagen jag slängde ihop igår - det ni, det kallar jag ett betyg som slår allt! *stolt*

Och vad gjorde jag för nåt smaskigt? Jaa ni, jag har dessvärre inget namn på't, men skulle kunna kalla det nåt i stil m "Kyckling-kompott".. ^_^

Det jag gjorde var följande:
Först stekte jag till 2st kycklingfiléer så att de fick en fin stekyta. Samtidigt stekte jag även till lite gul lök i en gryta. Därefter lade jag ner kycklingfiléerna i löken, liksom potatishalvor, morötter, champinjoner o coctailtomater. 
Nästa steg var att hälla på matlagningsgrädde så att det täckte det mesta i grytan. För att få lite go smak på't så klickade jag i en burk crème fraiche - jag valde champinjon/kantarell denna gången. Sedan hade vi hemma lite Sourcreme-dipp, så jag klickade ner även ner ca 1,5msk av det. Jag ääääälskar ju aromat o grillgrydda, så jag smaksatte liiite utav det i grytan, liksom svartpeppar.
Sedan fick detta koka tills morötterna o potatisen var klara. 

Man kan byta ut kycklingen till annat kött såklart. Och vill man inte ha potatis, så kan man koka lite ris vid sidan av istället såklart. 


* * * * *Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: