tisdag den 12:e aug 2014

Jobbig vecka...

..... En jobbig vecka har passerat.... därav bloggtorkan...

Vår älskade lilla tösabit som idag blir 5 månader, har verkligen utmanat våra energidepåer rejält den senaste veckan. Hon har varit nära till gråt hela tiden, är superkinkig, vill inte att vi ska gå ur hennes synvinkel, o helst ska vi underhålla henne nonstop också.. Som om detta inte vore nog så har hon inte kunnat sova ordentligt under dagarna, utan sovit mycket lätt o därmed varit lättväckt. Och däremellan har hon varit jättehungrig, men att få ordentligt m ro i kroppen för att äta redigt det har ju knappt gått då allt annat runt omkring är mycket mer intressant... jo men visst serru..! 
Och som grädde på moset så har nätterna varit upphackade så in i helsicke m femtielva amningar o flera vakna stunder..... 

Ett tag trodde vi att hon kanske inte mådde bra, m tanke på hennes hål i hjärtat. Ett av varningstecknen vi fick av hjärtläkare var att om hon blev svettig under amningarna så skulle vi vara uppmärksammade på hennes allmäntillstånd. Och hon var ju ofta väldigt upprörd o lite småsvettig just vid amningarna....! Men hon var inte påverkad på det viset.
Och efter några dagar så lugnade hon ner sig o sov bättre o åt bättre, o vi kunde utesluta en försämring av hennes hjärta o istället sammankoppla hennes kinkighet m en såndär "härlig" utvecklingsfas.... pust!
Kring 5 månaders ålder så har bebisar tydligen en av sina svårare o jobbigare utvecklingfaser, där de ska lära sig en mängd nya saker o observerar sin omgivning på ett helt nytt sätt - vilket kräver mängder av energi från dom, vilket i sin tur påverkar deras beteende o tålamod. BIG time... ;p

Gränsen mellan skratt o gråt är fortfarande liten, men hon kan i allafall sova liiiite bättre om dagarna. Och vi känner även att vi nu kan försöka oss på att ha längre "pauser" mellan ättillfällena. Innan har det varit varannan timme, i princip dygnet runt. Nu ska vi försöka få det till var 3e timme. 
Det är inte riiiiiiktigt populärt kan jag meddela, vi har ju en matgla' liten tösabit... ;p* * * * *
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: