onsdag den 30:e apr 2014

Skicka blommogram!

Idag ska jag gå till vår lokala blomsteraffär o beställa två stycken blommogram. 
Vi vill nämligen visa vår eeeeenorma tacksamhet t de två avdelningarna som vi var inlagda på förra veckan på Länssjukhuset m vår yngsta dotter. Personalen där var alldeles underbar o personerna som tog hand om oss var samtliga otroligt härliga människor, o vi kände oss verkligen trygga i deras omvårdnad - detta tycker man ju skulle vara en självklarhet, att man ska möta omtänksamma människor inom vården, men dessvärre brukar det alltid finnas nån tokstolle man inte riktigt går ihop m o känner viss tvivelaktighet gentemot, men nej inte här inte!! ^_^
Men...sen är det ju frågan om VAD för typ av blommor man kan skicka t en vårdavdelning...det finns ju en mängd olika allergier o sådant att beakta...men jag gissar att floristen har en viss inblick vad vi kan välja, hihi!
För de som inte har en blomsterbutik i närheten eller bara inte har möjlighet att bege sig till en, o vill skicka ett blommogram vill jag tipsa om webbutiken www.skickablommor.net som ägs av Gloriosa Blomsterhandel. De är kopplade till blomsterbutiker som är anslutna t Euroflorist, så det innebär att man kan beställa en vacker bukett på denna hemsidan o få den utskickad i princip vartsomhelst i vårt långa land! YAAY!!
Och det finns en mängd olika arrangemang att välja på; dels "färdigstylade" men även där man själv kan välja färger o dylikt! 
Det behöver inte alltid finnas en "orsak" såsom en bebis som har fötts, någon som gifter sig eller fyller år. Nej, det kan vara för att man helt enkelt bara är en riktigt god vän! Och tänk vad överraskad o glad den personen som erhåller blommogrammet blir!!  ^_^
Enkelt o snabbt fixat m bara några få knapptryck! Detta hade jag definitivt gjort om jag inte haft en blomsterbutik så nära!!  ^_^


* * * * *tisdag den 29:e apr 2014

Fått kallelsen!

Nu har vi äntligen fått kallelsen till hjärtspecialisten på Länssjukhuset för vår lilla dotter! (Bild lånad från doktorn.com)


Nästa vecka ska vi dit o göra om ultraljudet på lillans hjärta som de gjorde när vi låg inne pga RS-virusinfektionen, o upptäckte ett blåsljud (se inlägget publicerat innan detta!). 
Sedan vet jag inte om de ska göra något mer, det framkom inte av läkaren förra veckan o inte heller utav kallelsen, men det lär vi ju märka!
Skönt vilket som; att vi får komma tillbaka så snabbt! Hoppas hoppas det lilla blåsljudet minskat o att det lilla hålet mellan de två kamrarna kan växa ihop utan ett kirurgiskt ingrepp..!!
Keep your fingers crossed for us!!  ^_^ * * * * *
måndag den 28:e apr 2014

Vår vecka på sjukhuset:

Vi sökte ju upp sjukvården igen efter att vår minsta dotter fortfarande inte blivit bra av sin förkylning, snarare sämre m väsande o ansträngd utandning.
Och mycket riktigt; när vi kom dit så såg man att hon gått ner liiitegrann i vikt, hade feber o de ansåg att hennes andning inte var den mest perfekta. Och m tanke på hennes sämre aptit så tydde detta såklart på något virus.
Så vi blev inlagda på stört!

De började direkt m att låta henne inandas ånga av syrgas, natriumklorid o adrenalin - vilka löser upp slem o vidgar luftrören. Väl på vårt rum kopplade man till en syresättningsmätare på hennes lilla fot. Natten spenderades på detta rum, och morgonen efter kunde de ta ett slemprov för att kolla vad det var för virus - och ja tyvärr; det var RS-virus....

Torsdagen fortsätter i samma visa; inandningar, kollar syresättningen, ammar....
På kvällen så tar de ett blodprov för att kolla hur koldioxidvärdet i kroppen ligger på. Syresättningen har hela tiden varit perfekt; pendlat mellan 86-100% beroende på om hon sov djupt eller var vaken. Men själva koldioxiden som ska ut ur kroppen mätte ju inte denna apparat utan fick fastställas mha blodprov. Och det var inte bra....

Helt plötsligt dyker en läkare upp, lyssnar på lillans bröstkorg länge... och kläcker ur sig att vi måste röntga hennes lungor för att se hur de mår egentligen, o sen ska hon kalla dit en hjärtspecialist då hon också hör ett blåsljud på hjärtat (whaaaat?!... o_O), och sen pga det dåliga koldioxidvärdet skulle de koppla upp henne t en hjälpandningsmaskin som kallas för CPAP - så att hon inte skulle behöva "kämpa" så mycket m andningen. Och eftersom de inte riktigt visste hur illa det kunde gå, så satte läkaren även ett amningsstopp då amningen tog så mycket energi från henne. Den enda tillförelsen av mat fick i sådana fall vara genom en sond i näsan (så även denna fixades). 

Röntgen av lungorna visade mycket riktigt att det var en infektion som satt sig rejält där, men inget mer än RS-viruset, så hon slapp därmed en ev. antibiotikakur.
Ultraljudet på hjärtat konstaterade ett hål mellan de två kamrarna. Dock kunde inte hjärtspecialisten se exakt vart hålet satt; om det satt i muskulaturen eller i bindväven. Detta ska undersökas vid ett nytt ultraljud om drygt 1 vecka.

Efter att denna cirkusen lagt sig vid midnatt m ett stort gäng apparaturer o slangar o en massa pipljud som varnade hit o dit, kunde jag äntligen lägga mig o sova en stund. Men efter bara 2 timmar väckte de mig o jag fick hoppa i kläderna o plocka ihop våra saker - lillan hade blivit sämre....
De rullar upp henne t Neo-avdelningen där hon får ligga i en öppen kuvös. CPAPen hjälper henne fortfarande men de har lagt t en funktion; BiPAP, som utöver konstant syretillförsel också puffar in extra syre. Väl på avdelningen så ger de henne också kortison o Ventoline som ska hjälpa henne ytterligare i lungorna. Nu har man även satt ett mat-stopp till henne, o låter henne enbart få glukosdropp - värsta scenariot i detta skede är att man måste intubera henne o låta oss åka iväg t Linköping om hon inte svarade på kortison-ventoline-behandlingen...! 
Behöver jag säga att jag inte vågade gå ifrån henne o lägga mig i mitt rum, utan stannade kvar där i övervakningsrummet o blundade till i en fåtölj istället...!?... o_O
En timme senare vaknar jag till (kl. är nu ca 05) o de har tagit ett nytt koldioxidtest - o det har gått ner några enheter, puuuuh!

Denna fredagen fortsätter m att man kollar hennes värden regelbundet o ger henne inandningar av medicinen. Värdena både stiger o sänks, men aldrig så att det blir lika farligt som tidigare eller så bra att vi får rulla ner t barnavdelningen igen...


Här kan ni se att man har kopplat på en syresättningsmätare på lillans ena fot, o fixerat den m en liten bit bandage.


Lördag o det är Påskafton. Får beskedet att maken insjuknat i magsjuka under natten... så det vår stora dotter spydde upp på torsdagsmorgonen var dessvärre inte RS-virus-slem utan ja...magsjuka... -_-
Och dessvärre hade maken hunnit besöka oss kvällen innan påskaftonen... skulle även jag drabbas?
Påskaftonen fortsätter som dagen innan; regelbundna tester o inandningar, o jag får nu försöka amma henne, vilket går relativt bra - hennes krafter är fortfarande inte på topp o hon orkar inte få i sig ett helt mål ännu utan vi får pumpa ur o tillsätta genom sonden.

Påskdagen. Jag vaknar tidigt på morgonen o efter nån timme så känner jag att ett illamående är på väg - lade ihop ett å ett och förstod att magsjukan högst sannolikt börjat men försökte tränga bort detta i tankarna.. hade verkligen inte tid att ligga där sjuk utan ville vara m min dotter o vara m hela tiden under alla steg m inhalationer, provtagningar o diverse blöjvägningar..! Men tyvärr fick jag inse fakta o ganska snart låg jag på mitt rum o mådde jättedåligt.....
Men det jag kunde göra var att fortsätta att pumpa ut bröstmjölk så att lillan kunde få mina antikroppar o den näring hon behöver för att bli stark igen!
Under dagen kommer personalen in o "rapporterar" hur hon mår, o alla prover visar på en klar förbättring - såpass att de vågar testa koppla bort BiPAP-funktionen o snart även CPAPen! Och det fungerar jättebra, lillans kropp orkar att syresätta sig samt få ut koldioxiden effektivt.

På måndag morgon får vi äntligen komma ner t Barnavdelningen igen! Promenaden ner dit tar all energi från mig så jag spenderar dagen i sängen o knaprar i mig mariekex o slurpar jordgubbssaft, medans jag ammar lillan o personalen fortsätter att ge henne inhalationer. Nu går det allt bättre o bättre, men pga min magsjuka så har min mjölkproduktion minskat radikalt så vi får amningsväga lillan för att se hur mycket hon egentligen får i sig - vilket visade på väldigt få millilitrar... vi får komplettera m mjölkersättning genom sonden.

Tisdagen går betydligt bättre. Min kropp har mer eller mindre återställt sig efter magsjukan o lillan får i sig allt mer å mer, o vi behöver knappt mjölkersättningen längre. Rossligheten i hennes lungor är mer eller mindre borta, hon hostar o rosslar bara när hon fått sin inhalation, o hennes koldioxidvärde är jättebra.  Dock vill läkarna behålla oss nån dag till innan de vågar skicka hem oss.

På morgonronden på onsdagen får vi klartecken av läkaren att vi kan få åka hem under dagen! Och gissa vem som ringde hem t maken på direkten o bad honom sätta sig i bilen o hämta oss illa kvickt?!  En tur förbi apoteket bara för att hämta liknande inhalationsmedicin tills hon blivit av m samtliga symtom på förkylningen/RS-infektionen.


* * *


Jag har förstått nu såhär i efterhand att jag var i ett chocktillstånd i flera dagar efter att hela cirkusen drog igång där på torsdagskvällen... all information de tilldelade mig fastnade liksom inte... efter typ en kvart fick jag fråga vad de hade sagt egentligen... o igen... o igen...  Det var först när allt började bli bra o vi hade fått återkomma ner t Barnavdelningen som deras informationer fastnade o jag mindes det även efter en kvart..! 
Jätteläskigt att man kan reagera så, men jag gissar att det är ett sätt för kroppen att skydda sig mot jobbiga situationer o för att ta sig igenom det hela..

Nu mår vi alla bara bra. Det är riktigt skönt att vara hemma o få vara m sin familj!!
Jag vill åter igen tacka all personal som tog hand om oss, de var alla såå himla härliga o superduktiga o mycket stöttande!! Vi uppskattar er alla nåt så oootroligt mycket!! TACK!!


* * * * *
söndag den 27:e apr 2014

Blev inlagda...!

Jag har ju inte skrivit på ett långt tag nu... och som några kanske har räknat ut, så blev vår dotter inlagd på Länssjukhuset efter vårt besök på barnakuten...! Och där blev vi kvar i en vecka..
Just nu har jag ingen energi att skriva vad som hände, det kommer i ett senare inlägg en annan dag!
Ha en fin söndag allihopa!!  ^_^


* * * * *
onsdag den 16:e apr 2014

Akuten igen & planterat!

Natten som passerade var himmelsk; lillan somnade redan vid 21-tiden o vaknade inte till förräns vid 02 o ville ammas. Och that's it! Hon vaknade inte till sen förräns imorse vid 06:30. Så när vi vaknade då var vi alla mer eller mindre utsövda, vilket vi verkligen behövde för att få fylla på energidepåerna.. 

Lillans tillstånd är ungefär densamma, fortfarande skrovlig o rosslig i halsen, hostar o är snuvig. Och hon ammar fortfarande väldigt korta stunder o får därmed inte i sig så mycket.
Dock har det tillkommit en mer ansträngd o väsande andning till o från, så vi ska faktiskt in t barnakuten igen om några timmar.
Hoppas hoppas att det inte är nåt allvarligt..!! *orolig* 
Det har nämligen konstaterats RS-virus på dagisavdelningen som stora dottern går på, så vi får hålla tummarna att hon inte smittat sin lillasyster m det..!! 


* * *

Vädret är otroligt härligt idag, varm o skön sol o himmelen är klarblå! Så i förmiddags passade jag o töserna på att gå ut o plantera lite fina vårblommor i utekrukorna.
Såhär välkomnande o fint är det på vår entrétrapp nu:På skylten brukar jag skriva vårt efternamn eller ibland någon hälsning t våra gäster.
Små söta detaljer som gör det lilla extra i krukorna!


* * * * *
tisdag den 15:e apr 2014

Besökt barnakuten..

Igår fick jag åka iväg m lillan t barnakuten eftersom hon har drabbats utav sin storasysters halsont, rossliga hosta o nästäppa, o följaktligen inte ville/kunde amma lika effektivt. Och är man såpass liten som 1 månad gammal o bara väger 3,5kg så måste man kolla att allt står rätt till m en doktor!!
Men som tur var såg allt bra ut - de kollade syretillsättningen, att pulsen o andningen inte var för hög, om hon hade feber, vägde henne, etc etc.
Fick rådet att eftersom hon inte ville amma så mycket åt gången: att amma oftare istället, samt att försöka lösa upp nästäppan mha några droppar bröstmjölk.

Natten som gick var otroligt upphackad, för lillans besvär orsakar ju som sagt frekvent ammande som tyvärr även fortsatte under natten - vanligen så vaknar hon bara 1-2 gånger per natt. 
Så den stora kopp m kaffe strax innan jag lämnade storasystern på dagis var välbehövd o uppskattades av mitt stackars bultande huvud...! 

Vi får se hur denna dagen går. Hon är fortfarande väldigt "hes" o rosslig, o därmed väldigt ledsen o vill inte riktigt amma hennes "standard-20-minuterspass" utan snarare 5-minutare...
Men mellan dessa så sover hon mycket, så vi får hoppas att hon kan "sova bort" denna jobbiga förkylning..!!


* * * * *
fredag den 11:a apr 2014

- Alterna Caviar -

Idag kom det hem ett tuuuuungt paket i brevlådan..!!
Postbilen hade knappt hunnit rulla ifrån oss förräns jag springer ut o plockar upp paketet ur lådan o rusar in igen - mina älskade Alterna Caviar-produkter hade äntligen kommit, jippiiiyaaay!!
Och snacka om att ha lyckats fynda; i vanliga fall kostar respektive produkt kring 349kr o ibland betydligt mer. Nu fick jag samtliga fyra produkter (inklusive frakt!) för 385kr!! I know!!

Känns bra att kunna unna sitt hår en massa bra produkter som inte belastar o fördärvar håret (som tyvärr många billiga produkter faktiskt gör...! Jag har märkt stooor skillnad på mitt hår!), men ändå "komma undan" billigare! It's a win-win situation så att säga!!  ^_^

* * * * *
fredag den 11:a apr 2014

I'm a sucker for fashion!

I'm a sucker for fashion! Det har ni nog märkt va?... ;p
De senaste dagarna har jag dregglat över tonvis med kläder från onlinebutiken Johnells, som är överfylld m vackra kreationer med de senaste klädesmärkena. 
Se bara denna sockersöta jerseyklänningen från Filippa KVill haaa!  ^_^Eller detta eleganta figursydda svarta fodral från Tiger of Sweden. Ett måste i alla tjejers garderob!

En modeskapare som jag beundrar enormt är Michael Kors. Hans kläder, väskor och accessoarer är designade på ett så vackert, tidlöst och lyxigt sätt, så att man blir alldeles matt. Att få äga ett plagg designat av honom skulle vara en ära. Men som småbarnsförälder så går pengarna för närvarande till blöjor o snabbmakaroner... typ.... ;p
Men hade jag haft den ekonomin o överflödigt med cash hade jag definitivt unnat mig ett å annat ifrån hans kollektioner. 
Flera av Michael Kors varor finns faktiskt att köpa hos Johnells! Jo minsann!! :p 
Till exempel så finns denna ordentliga och rejäla väska - en väska jag definitivt inte hade sagt nej till. Den är ju både stilig, praktisk o supersnygg med de guldiga detaljerna, det stora huvudfacket samt småfacken på insidan! 

Sedan hade jag gått vidare och kostat på mig ett par läckra skinny jeans. Även här har Michael Kors pimpat upp plagget med guldiga detaljer, allt för den exklusiva känslan - me looooove! ;p

Nu i vår och sommar skulle jag utan tvekan ta på mig denna fina klänningen. Den är sydd på ett sånt perfekt sätt som gör att plagget får ett otroligt sött fall, vilket är en stil som verkligen faller mig i smaken. Michael Kors har sannerligen öga för vad vi kvinnor passar i! :p

Men... tills vidare får jag fortsätta drömma o dreggla lite till över dessa vackra ting, tills barnen blivit lite större o pengarna inte behöver gå till blöjor och snabbmakaroner längre... ;p


* * * 

Samtliga bilder är lånade från www.johnells.se* * * * *
onsdag den 9:e apr 2014

Feber o viktuppgång!

Häromkvällen fick vår stora dotter huxflux hög feber o det fortsatte även igår tisdag. Som tur var svarade hon bra på Ipren-stolpiller så mellan febertopparna kunde hon få i sig lite mat o dryck.
Vi får se hur denna dagen kommer gå, hon känns lite småvarm men än sålänge ingen "feber-temperatur".. Håll tummarna för att hon tillfrisknar från vad det månne vara hon drabbats utav!

Pga dotterns feber så fick hon ju såklart stanna kvar hemma från dagis, vilket också innebar att lilla dotterns BHV-besök fick ställas in. Men vår gulliga BHV-barnmorska hade möjlighet att komma hem hit. Så vi fick vägt lillan i alla fall igår, himla käckt!!  ^_^
Nu väger lillan hela 3530g (förra veckan 3326g), så hon har alltså gått upp 204g. Att tillägga så hade hon preciiiis gjort i blöjan o vaknat inför en ny amning..!!  ^_^ Vår lilla guldklimp!!  ^_^


* * * * *
måndag den 7:e apr 2014

30 dagars utmaning!

Det är inte varje dag jag har möjlighet att komma ut på långpromenad. Som det ser ut just nu så får jag passa på dom dagar jag har stora dottern på dagis; att när jag precis har lämnat av henne att jag kilar iväg nån dryg timme. Men eftersom hon är "15-timmarsbarn" så blir det inte mer än 3 gånger i veckan som mest, o jag skulle ärligt talat behöva fler promenader än så.... så att säga.... ;p 
Så för att sätta fart på muskulaturen i kroppen så tänkte jag köra någon typ av "snäll" 30-dagars-utmaning, o har fattat tycke för plankan(Bilden lånad från bloggen "Mammas ängel".
Tabellen lånad från bloggen "Bakom dörr nr.11")Ska känna efter ikväll hur det känns att stå så i 20 sekunder. Känns det på något sätt ont eller "obra" m tanke på förlossningen för snart 4 veckor sen, så får jag antingen hitta en annan utmaning eller vänta nån vecka till innan start!  ^_^


* * * * *
måndag den 7:e apr 2014

...och en svart-vit morot!

Im a shopoholic när det gäller fina eleganta klänningar...!
Och ja, jag har köpt en till klänning nu som jag ska ha som "morot" för min viktnedgång. Och förhoppningsvis så kommer jag i den nån gång i slutet av juli... Keep your fingers crossed for me! ;p
Check this beauty out:
* * * * *
söndag den 6:e apr 2014

Listspecialisten

Nu när jag är mammaledig så ser jag flera saker som jag skulle vilja fixa o pyssla med runt om i vårt hem. Ja allt ifrån saker t barnen t deras lekrum till exempel, måla om möbler, snickra ihop saker o ting. 
Så besök på diverse olika byggvaruhus o hemsidor som säljer sådana saker är något som just nu intresserar mig - man ser liksom pysselpotentialen i en bräda, en tapet eller kantlister på ett helt annat sätt än innan!


(Bild lånad från Alltombostad)


En sak jag har funderat på till exempel är att köpa några vackra taklister o sätta runt vår spegel som vi har i badrummet på nedervåningen, för att få den lite mer snygg än den är nu. Vi har nämligen satt upp gäng speglar bredvid varandra med dubbelhäftande på väggen. Med en fin list runt om så skulle spegelsamlingen se lite mer enhetlig o lite mer "shabby chic-ig" ut; den stil som jag gillar som ni kanske vet?! :p
Sedan på lång sikt skulle jag vilja så småningom också ändra hela husets taklister. Vårt hus är beställt ifrån Smålandsvillan o deras standard-taklisterna är väldigt raka o "tråkiga". Med en vågig eller annan typ av kantform så kan man ändra om uppfattningen av ett helt rum totalt! 
Listspecialisten är en hemsida som jag har kikat lite på. De har jättemånga fina taklister o paneler som verkligen är i min smak o ger mig mycket inspiration! Vi får se vad vi väljer!  ^_^


* * * * *
fredag den 4:e apr 2014

Mina sötnosar!

Dessa sötnosar är på väg hem t mig. Klickade hem dom alldeles nyss.
Äääälskar våren o sommaren o ballerinaskor!!  ^_^
* * * * *
onsdag den 2:e apr 2014

Vilken talang!

Vi tittar ibland på tv-programmet Talang Sverige som sänds på kanal 3 vardagar kl. 20. 
I måndags framförde en ung kille vid namn Anik sitt dansnummer, och jisses va han var duktig!! Jag får rysningar av hans talang, såå himla bra är han!!  ^_^
Av de framföranden jag har kikat på i detta programmet så är detta min vinnarfavorit hittills!!
Vad tycker NI? :)

* * * * *
onsdag den 2:e apr 2014

Viktcheck!

Igår var det åter dags att kolla minsta dotterns vikt på BHV. 
Nu i början kollar man ju vikten varje vecka just pga att det är så viktigt att de små bebisarna ökar ordentligt i vikt - nu när hon är 3 veckor så vill de att hon ska öka ca 150g per vecka.
I torsdags vägde lillan 3178g (detta var ju precis innan en amning!) o igår vägde hon in på hela 3326g. Differensen blev då 148gr, vilket verkligen är godkänt! :p


* * * * *
tisdag den 1:a apr 2014

Se upp!

"April april din dumma sill, jag kan lura dig vart jag vill!"
Idag får man verkligen vara på sin vakt så att man inte blir utsatt för ett practical joke!
Aprilskämt tillämpas tydligen i många länder runt om i världen; allt ifrån Indien till Frankrike! Här hemma i sverige tror man att man började m aprilskämt någon gång på 1600-talet. Och trots så lång tid tillbaka så blir man ändå lika förvånad när man läser t.ex. en påhittad artikel i lokaltidningen, hur dum får man bli, hahaha?!  ^_^

Har NI gjort ett kuligt 1a-aprilskämt mot någon eller själva blivit utsatta för ett kuligt?!  ^_^(Bild lånad från bloggen Team Ljusne JPM)* * * * *