måndag den 30:e sep 2013

Samsung S3!

Min nya mobil - Samsung S3 - har kommit hem idag! 
Så nu sitter jag o tömmer min gamla mobil på diverse bilder o annan viktig info, så inom en liten liten stund så kan jag börja leka o lära känna min nya nalle!!  :p
*Im a happy happy girl..!! ;p*


(Bild lånad från clove.co.uk)

* * * * *måndag den 23:e sep 2013

Rekordsnabbt!

Lillan har ju bara en sovstund per dag, o den har hon mitt på dagen. Och oj va hon var trött inför denna idag - jag fick t.o.m. framskjuta hennes lunch en liten stund så att hon inte skulle somna innan..! 
Och när hon väl lades ner så tog det inte mer än 2 minuter tills hon hade börjat snoosa.. Det kallas jag rekordsnabb insomning! Älskade pluttan!! :)


* * * * *
söndag den 22:e sep 2013

I huvudet på Zita:

I fredags kikade jag på det (obligatoriska fredagsmyset!) tv-programmet Skavlan. Och som vanligt är det väldigt intressanta människor han lyckas bjuda in. Denna gången var det bl.a. ett par unga killar - Ylvis - ifrån Norge som lyckas göra en låt som har lyssnats på via Youtube sisådär 46475000 gånger sedan 3e september! 
Och ja, det är en låt som sätter sig på hjärnan. Riktigt jobbigt, men OJ va rolig den är! 
Hur tusan låter en räv, EGENTLIGEN?! 
  
* * * * *lördag den 21:a sep 2013

Svar till Sara:

Jag har fått en fråga från en av er läsare idag (kommentarerna ifrån er har inte kommit fram på, ja jag vet inte huuuur länge, så jag ber så MKT om ursäkt ifall ni tagit illa vid er att jag inte svarat er!!). 
* * *


Hej Sara!  :)
Va kul att kunna inspirera andra! :p När vi själva hittade denna mattan så blev vi himla glada, den var precis vad vi hade letat efter!
Våtrumsmattorna vi lade i övervåningens badrum var av följande märke o nummer:


Gerflor nr 0442 på golvet (en lite dålig bild, då denna är ifrån mattläggningsdagen o golvet var varken dammsuget eller tvättat).På väggen den mörka (det finns alltså en ljus o mörk variant att välja på!) mattan ifrån Onyx "New York nr 23649".


* * * * *
torsdag den 19:e sep 2013

Husmorstips: torrschampo!

Torrschampo. En av världens bästa uppfinningar! Hjälper en när man behöver det som mest.
MEN. Det gäller ju att man har en flaska hemma för att den ska kunna hjälpa en. Och skulle man råka få en akut situation o man inte har hunnit kila iväg t affären o köpt sig en flaska torrschampo så finns det ju såklart ett å annat husmorstips på vad man kan använda ifrån skafferiet för att uppnå samma resultat! 

Och det är........... *trumvirvel*........

....

..........

...


.......


*trumvirvel igen*

...


....

Potatismjöl! Jopp, ni läste rätt!  ^_^


Nu är det ju inte bara att skopa upp ett par matskedar i huvudbotten o hoppas på det bästa, utan man ska bara ta litegrann åt gången, kanske m en puderborste, pudra över hårbotten o massera runt där det ser "fett ut".  Och därefter ska man borsta ur resterna, för man ska ju inte gå omkring m potatismjölet hela dagen, utan det ska bara suga åt sig det oljiga i håret... ;p Förslagsvis använder man en svinborste så att mjölet åker ur ordentligt igen. 
Nu blir man ju ganska ljus i bottnen pga mjölets vita nyans, så ni som är lite mörkare i håret så är ett tips att blanda ut potatismjölet tillsammans m lite kakao, ca 50/50, så syns det ljusa mindre! :p

Och funkar det??
Ja. Jag har själv testat det ett par gånger när jag glömt köpa hem torrschampot (jovisst serru, jag har minsann gått omkring m potätamjöl på huvve' - and I'm proud of it! ;p). 
Och jag är nöjd m resultatet!  ^_^


* * * * *
onsdag den 18:e sep 2013

3års bröllopsdag idag!

Idag för 3 år sedan sa jag o min älskade make ja till varandra framför våra familjer o våra vänner!!
Guuud va jag älskar dig!!!
Du får mig att känna mig stark, vacker, speciell o som den enda flickan i världen för dig!!!* * *

Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
när du inte ser på
och genomskinlig grå
blir jag
utan dina andetag


Läs mer: http://kent.nu/latar/utan-dina-andetag/#ixzz2fEvhJmoH


* * * * *
onsdag den 18:e sep 2013

Planterat höstblommor!

Fick ett ryck imorse o åkte iväg o handlade på mig en maaaassa fina höstblommor - bollkryss, rosa ljung samt några små dekorationspumpor. 
Även om jag inte är fullt så lycklig över att temperaturen faller utomhus dag för dag, så har jag ändå insett fakta o därav gjort lite fint i trädgården. Bara för att jag inte gillar läget så behöver det ju inte se ut som "kom o hjälp mig" i krukorna...! ;p

Kan ju dock erkänna att det är nog liiiite mysigt m hösten i vissa avseenden. Jag tänker på alla de härliga koftorna o halsdukarna man får vira in sig i, alla goa théer man kan köpa hem o sippa på när man kurat ihop sig under en filt i soffan. Och sist men inte minst; tända en massa värmeljus som doftar härligt!  ^_^

Har NI någon ni gillar särskilt m hösten?  ^_^
(Bild på Bollkryss i härliga höstfärger, lånad från bloggen Alexandraochnågratill)* * * * *
tisdag den 17:e sep 2013

Taniga bär, YAY!

Var ute på en promenad häromdan o observerade att rönnbären börjat klasa sig på träden. 
Man säger ju att man kan förutspå hur vintern kommer att bli utifrån bland annat dessa rönnbär.
Stora klasar o stora bär betyder hård o sträng vinter, mindre klasar o mindre bär betyder en snällare vinter.
Dessa rönnbären jag såg var små o taniga, så det verkar ju hoppfullt inför winter 2013-2014, YAY!!  ^_^

* * * * *
fredag den 13:e sep 2013

Vill fixa naglarna!

Mina naglar mår alldeles förskräckligt dåligt... de växer o växer, men lyckas aldrig få någon fin längd o de är ojämna gentemot varandra.. nästan lite pinsamt fula.. hua!.. ;p
Så ni kan ju förstå hur väldigt gärna jag vill gå iväg t en nagelteknolog o fixa mina stackars naglar o förlänga o hotta upp dom.
Nåt i stil m dessa, som jag gjorde stup i kvarten 2010, är det utseende jag önskar just nu - neutrala o stilrena vackra naglar!

Vad tycker NI? Visst är de fina?! :)(Äldre inlägg från bloggen 2010-07-10)


* * * * *
söndag den 8:e sep 2013

Idag är ingen vanlig dag...

.... NEJ!!  ^_^

För idag är det min lillebrors födelsedag!!

Hurra, hurra, HURRAAAAA!!!  ^_^

Grattis min goding på din b-day!! Massa pussar, kramar o kärlek!!  ^_^

* * * * *
lördag den 7:e sep 2013

Samsung S3?

Mitt abonnemang på min mobiltelefon har gått ut nu, o det är alltså dags att införskaffa mig en ny snygg "accessoar"... ;p

Mina krav är att den ska vara av större format, ska därav ge känslan av lite lyxigare kvalité!
Jag vill gärna att det ska finnas någon liten knapp längst ner, så att alla funktioner inte är "touch-funktioner".
Färgen får gärna vara av ljusare nyans, då jag har haft ett h****te att hitta min senaste mobil i mina handväskor dessa två åren.. (Visserligen ett i-landsproblem. Men det ÄR jobbigt.. Testa själva! ;p).
Mobilmodellen får gärna också vara en modell som inte var å annan Svensson har (läs: i-phone... ;p). Det är säkerligen den bästa mobilmodellen som finns på svenska marknaden, men jag tycker nog att den känns lite "för vanlig"... :-/


(Bild lånad från iphoneinformer.com)Så. Summan av kardemumman är att jag kommit fram till att antingen en Samsung S3 eller en Xperia Z kanske vore något för mig. Just nu lutar det mer åt Samsung just pga att min nuvarande mobil är en Xperia. Ombyte förnöjer sig man ju.

Vad tycker ni? Har ni någon erfarenhet av Samsung S3? Tell me everything!!  ^_^


* * * * *
tisdag den 3:e sep 2013

Första VABBen - check!

Jaha, sådärja! Då var lillans första VAB-dag avklarad! 
Jag fick ringa hem maken idag (för mitt jobbschema var stört omöjligt att få ihop om jag var frånvarande idag...) för att lillans temp var oroväckande påväg uppåt o hon var superledsen o jätteklängig hela morgonen o förmiddagen... "Hmm... härligt.. då var alltså inte helgens förkylning på väg bort, utan snarare förankrad o vägrade ge sig... damn!" :-/
Men som tur är så vart hon bara bättre o bättre nu under dagen, så imorn så ska vi alla kunna bege oss t jobb o dagis enligt våra respektive scheman! (puh!)

Va säger ni om en VASM? "Vård av sjuk maka/make"? ;p (begreppet finns alltså inte, men är ett önsketänkande!)
Skulle det inte vara bra så säg?! Skulle nog behöva en sådan vård av maken, är dunderförkyld (japp, vår huvudmisstänkta är lillan; att hon fick nog allt m sig några baciller fr dagis..på bara 3 dagars dagistid..rekord??.. ;p) men är iallafall feberfri nu. Men oj oj va jag snörvlar o rethostar stup i kvarten... Så visst hade det inte varit dumt m att bli uppassad av sin make hela dagen m diverse nyponsoppor, koppar m gott thé, o en å annan nässprej..! ;p
Så, who's with me - mer VASM åt folket!!   ^_^


* * * * *