tisdag den 15:e okt 2013

Gravid igen! :)

Jag o maken har haft en hemlis länge nog, o nu är det dags att avslöja för er alla att vi väntar bebis igen!  ^_^
Yeaaaaah, jag är graviiiid!!  ^_^

Vi var iväg på Rutin-Ultraljud igår (RUL) o eftersom att allt såg så bra ut där så "vågar" vi gå ut m den stora nyheten. 
Jag har kommit in i vecka 20 (19+4), så hälften av tiden är passerad. Bebisen var igår ca 13,75 cm mellan huvud o rumpa, o är alltså ungefär lika stor som en honungsmelon. Ända tills i fredags har jag knappt känt av något alls i magen (moderkakan ligger tydligen framvid i livmodern) men så - helt plötsligt så satte h*n igång o har rört sig o jag har därför kunnat känna av hur livmodern har spänt sig till o från av alla rörelserna. Nu ikväll har jag även kunnat känna lite småpuffar! :p


(Bild lånad från bloggen Leighsan)


Tiden hittills har varit ungefär som vid min förra graviditet - en enda lååång väntan. Jag anser att första halvan av graviditeten är så himla tråkig; inga större tecken som sagt på att knodden puffar o boxas o rör på sig därinne, o magen är bara sådär tråkigt "gosig" - jag riktigt längtar tills jag har den där stora gravidmagen o kan tydligt känna av vårt lilla hjärtas aktivitet!

Det finns dock en sak som har skiljt sig i gravidsymtomen, o det är mitt illamående. Vid förra graviditeten så fick jag bara illamående när jag kom i kontakt m starka dofter - såsom när vi grillade så kände jag av tändvätskan extremt.
Denna gången har jag fått illamående i princip närsomhelst - så fort mitt blodsocker har dippat ner så har illamåendet slagit till direkt. Ibland har det varit rent utav jäkligt, men tack vare Ingefärs-thé så har jag kunnat parera detta o sluppit ligga i soffan i nån timme eller två.

Så. När kommer bebisen då?! :p
Om allt går som det ska, så ska vår lilla tös bli storasyster o den lill* ploppa ut den 6 mars 2014! ^_^


* * * * *Kommentarer
Postat av: Anonym

Om: Gravid igen! :)

GRATTIS! :D

19:20 torsdag 17:e okt 2013
Postat av: Veronica - mamma till Theo och Tim

Om: Gravid igen! :)

<3 Så mysigt! Spännande att följa!

12:54 lördag 19:e okt 2013
http://virresblogg.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: