onsdag den 6:e nov 2013

Recept: kanelbullar!

I slutet av förra veckan hade jag semester, skönt att få lite kvalitetstid tillsammans m maken o dottern!
Vi passade på att åka t Ikea o införskaffa lite nya möbler o prylar, vi åkte t Äventyrsbadet här i stan o badade o lekte i bassängen t dotterns stora lycka. Familjemys på Alla Helgona m middag o fika samt promenad t kyrkogården för att tända ljus, klämde vi också in.

Och som om detta inte vore nog så hade vi även en dag då vi bakade. Jo serru! ^_^ 
Vi blev så inspirerade av de alla bakprogrammen som går på kvällarna på tv:n, så vi beslutade oss för att köra lite bullbak på våran nivå - vi är ju inte några bakexperter o känner t våra begränsningar.. ;p Så kokosbollar o kanelbullar fick det bli!  ^_^



OJ va smaskiga de blev!! Ruskigt goda!!
Receptet på kokosbollarna finns på Havregrynpaketet, o kanelbullereceptet hittade vi på Tasteline's hemsida.

Här har ni receptet:


* * *

Ingrids bästa kanelbullar, 40-50st. 

Degen:
5dl mjölk
50gr jäst för söta degar
1,5dl socker
0,5 tsk salt
1 tsk malen kardemumma
15 dl vetemjöl
125gr rumstempererat smör

Fyllningen:
125gr smör
1,5 dl socker
2 msk malen kanel

Topping:
1st uppvispad ägg 
pärlsocker


Såhär gör ni:

1. Ljumma mjölken till ca 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke. Häll på mjölken och rör om tills det mesta av jästen har lösts upp.
2. Tillsätt socker, salt, kardemumma och det mesta av vetemjölet men spara lite mjöl till utbakningen. Klicka i smöret. Arbeta kraftigt till en smidig deg. Täck med bakduk och låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.
3. Rör samman fyllningen.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta samman den. Dela den i två delar.
5. Kavla ut varje del till en platta, ca 25x50 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop längs långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar och lägg dem i bullformar. Eller kavla ut degen till en platta som är ca 35x40 cm. Bred fyllning på halva plattan och vik över den obredda delen. Dela plattan i 20–25 remsor, vrid varje remsa till en snodd och vik ihop den till en knut. Lägg i bullformar.
6. Låt bullarna jäsa övertäckta i 20–30 minuter. Värm under tiden ugnen till 250 grader.
7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
8. Grädda i mitten av ugnen i 8–10 minuter. Låt bullarna svalna övertäckta med bakduk.

Receptet återfinner ni HÄR!


* * * * *







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: