söndag den 21:a okt 2012

Planlösningen 1a våningen:

Vi håller på för fullt att försöka hitta bra möblemang för vår nya planlösning på nedervåningen, nu när vi kommer få övervåningen iordning.
Problemet är ju att vi vill ha stora härliga lyxiga möbler, men utan att få en känsla av trångboddhet. Detta är en ekvation som inte riktigt går ihop i vårt hus... tyvärr... :-/ 
Så nu ska vi försöka hitta möblemang som ger en känsla av lyx, men såpass lagom i storleken att de inte gör vardagsrummet känns fullsmockat.

Såhär har vi tänkt möblera:

* * *


* * *

I köket (K) ska vi bygga en köksö i samma stomme som övriga köket; ifrån Myresjökök. Storleken på den kommer inte bli gigantisk; man ska kunna gå runt den obehindrat samt kunna ha två barstolar på ena sidan (mot stora rummet).

I stora rummet (KB) ska vi ställa ut vårt köksbord så att vi kan dra ut det när vi har släkten på besök o alla kan sitta runt bordet, o inte bli utplacerad på andra diverse platser i närheten... :p

I andra änden av det stora rummet (S) ska vi placera ut en soffgrupp. Tanken just nu är en 3-sits-soffa o två stycken fåtöljer på andra sidan ett litet bord. Men sen gäller det att inte få förstora möbler så att man måste köra krabbstilen för att kunna ta sig runt i rummet...
Vi vill nämligen även så småningom placera en eldstad vid den kortare väggen mot det stora rummet (där ni ser att kylskåpet o frysen är placerad intill från köket..), o har man då stora fluffiga o lyxiga fåtöljer så får man ju klättra över eldstaden för att komma in i rummet från hallen.... direkt livsfarligt! ;p

Ute i hallen (Tr) ska vi så småningom plocka ner spaljén på trappan o lacka om dessa t vita istället, samt även dra några penseldrag på vagnstyckena. Trappstegen får fortsätta vara eklasserad furu, tills de har blivit lite slitna, då kan jag tänka mig att slipa om dom o lägga över laminatsteg... Men vi får se, är det inte jättedyrt så kanske det sker på en gång. En eklaserad trappa är ju inte direkt det jag hade velat ha... En vit trappa smälter mycket bättre in i hallen o ser betydligt elegantare ut!

I förrådet (F) ska vi se t att få ett bättre förvaringssystem. Just nu är systemet att slänga in i högen o stänga dörren fort...typ...funkar sisådär.. ;p Men där har ju Ikea flera bra lösningar på både hyllor o andra upphängnings- o förvaringsmöjligheter!

På kontoret (Ko) ska vi inte ändra så mycket. På ena sidan har vi 4st garderober fulla m kläder, hobbymaterial o lillans saker. På andra sidan har vi ett par hyllor m massa pärmar o böcker. Jag är inte riktigt nöjd över hur det ser ut just nu, men har å andra sidan inte nån lösning på hur det ska se ut, så det får bli ett framtida projekt.

I vårt nuvarande sovrum (T) ska det bli ett tv-rum sedan när övervåningen är klar. Då slipper man ha tvn som ett störande moment ute i det stora rummet, o man får bättre upplevelse av filmerna när man sitter närmare tvn (har man en 60tums-tv ska man sitta ca 3 meter ifrån. Har man en mindre tv; ja då blir det ju såklart ännu närmare för bästa upplevelsen!)


* * *

Vad tror ni?
Kommer det bli bra?  ^_^


* * * * * Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: