onsdag den 31:a okt 2012

Badkaret beställt!

Nu har vi äntligen bestämt oss för vilket badkar vi vill ha på övervåningen, o som även fungerar inom vår budget! Och snyggt var det också!!  ^_^

Check this out:


* * *

(Bild lånad från Bygghemma.se)

* * *

Vi har haft många krav som vi ställt innan vi bestämde oss.

Dels så måste det vara långt, både jag o maken är långa o ska vi sitta i det samtidigt så ska majoriteten av bådas kroppar kunna befinna sig under vattenytan. Vi har bott i flera lägenheter m olika storlekar av badkaren o dessa har haft alla möjliga mått. Dels har vi i något varit tvungna att halvsitta o ha knäna o större delen av benen ovanför vattnet (kaaaallt! o_O), ett annat hade vattenblandaren i ena kortänden o detta resulterade i att en utav oss fick ha den som "huvudkudde" alternativt kila in sitt huvud mellan vattenblandaren o väggen o ligga snett m huvudet (nackont, javisst! -_-). Så som ni förstår så har vi samlat på oss lite erfarenheter: så långt o brett som det bara är möjligt!
Så 170x70cm fick det bli!!  ^_^

Sedan ville vi inte ha en massa funktioner på det mer än att just bada/duscha i det. Okey så är ett massage-/bubbelbadkar kanske att föredra, men då väcker man hela huset om man skulle vilja ta sig ett mysigt bad på kvällskvisten m brummandet från ett sådant kar.

Och sen såklart; summan. Den fick inte dra iväg alltför mycket. 
Många kanske tror att det inte kan vara så svårt att hitta ett billigt badkar. Jo det är det. 
Det är nämligen inte bara ett badkar man behöver när man ska köpa ett badkar.....
Man behöver vattenblandare o kanske även ett duschmunstycke o slang. Sen kan det behövas avloppsrör beroende på om det ingår i badkaret eller inte, samt hur långt bort badkaret ska placeras ifrån avloppsbrunnen. Bottenventil, tänkte ni på det? Det behövs också..!
Har badkaret frontar o gavlar? Den summan kan tillkomma.
Ingår bensatsen t badkaret?
Som ni förstår springer det iväg i kostnad när man väl ska börja välja ett kar...
Vi har sett måååånga badkar som har varit sååå fina, men ja. Är det för snyggt, så kostar det. Och dom pengarna har vi tyvärr inte..
Men detta vi har valt är ju inte fy skam i designen, där frontar o gavlar samt bottenventil o ben ingår! Jag är väldans stolt över att vi kunde hitta detta för den pengen!!  ^_^


* * * * *tisdag den 30:e okt 2012

"Pappa"??

När maken kom hem idag började lillan att krypa ut mot hallen där han höll på att hänga av sig rocken. Och helt plötsligt helt utan förvarning säger hon: "pappa".
Jooooo!!  ^_^
Det var inte alls som hon brukar prata om dagarna... "dadada, bababa, dääh".
Nej nu var det verkligen "PAPPA"!!
Vi får se om det sker fler gånger snart igen..  ^_^


* * * * *
tisdag den 30:e okt 2012

Bilder:

Efter att byggföretaget åkt hem efter dagens arbete var jag väldigt snabb att sätta på mig skorna o plocka m mig kameran o bege mig upp på andra våningen - ville ju se vad de åstadkommit dag!!  ^_^

Och jag hade nästan rätt. 
Själva taket är fortfarande inte isolerat, men gavlarna liksom längst ner på långkanterna där taket "går ner i" golvet har de också tätat m isolering.

Jag passade även på att kika in takfönstret över trappan. Blev såå bra!  ^_^


* * *


Bild t vänster: badrumsfönstret.
Bild t höger: Står borta vid ena kortsidan där de två barnrummen ska vara. Till höger i bilden ser man takfönstret, rakt fram två fönster - varav det vänstra är vårt sovrumsfönster o det högra badrumsfönstret.


* * *


Bild t vänster: här ska det bli takfönster...!
Bild t höger: takfönstret inifrån. Där ni ser två stycken frigolitplattor (dessa stänger vi till trappan med, så att vi slipper få ner en massa byggdamm samt isolera från kylan nu när vintern är på ingång!) - där dessa ligger vid sidan på detta kort ska vi sedan ha ett förråd.


* * *

Ska bli spännande att se vad de hittar på för något imorgon!!  ^_^* * * * *
tisdag den 30:e okt 2012

Övervåningen so far:

Hittills har byggföretaget satt in ett takfönster över trappan, o nu idag har de påbörjat det enorma arbetet att isolera taket o ytterväggarna.
Ska bli riktigt kul att se när de börjar sätta upp innerväggarna hur det kommer se ut! :p

* * *


* * *

Här ser ni hur de har byggt några ställningar utanför huset, den till vänster för att komma upp på andra våningen (de går ju inte in o upp genom nedre plan..!), samt hur vår hall ser ut.... soffan är såpass stor att den står ute mitt i hallen... som tur är så är det bara tillfälligt..!!  ^_^


* * * * *
söndag den 28:e okt 2012

"Kom o hjälp mig.."!!

Ni skulle bara se hur det ser ut här hemma just nu....
Det ser alldeles bedrövligt ut.... möbler o flyttlådor vi hade förvarat på övervåningen är nerburna o står nu istället i hallen, o ja... det ser verkligen ut som "kom o hjälp mig"-bedrövligt!
Men det är inte så jättelänge som vi ska behöva bo såhär. Snart kan vi baxa upp grejerna igen o inreda o få det fint igen!  ^_^


* * *

Dottern har varit lite bättre idag! Har bara behövt ge henne febernedsättande en gång; mitt på dagen. Så det kanske börjar bli bättre snart...!...?
Gårnatten blev som vi befarade; att hon inte kunde komma t ro o var jätteledsen...! Var uppe ett nån timme drygt mitt i natten då hon var otröstlig vid ett tillfälle. Och sen fick vi försöka få henne att sova mellan oss... gick t och från...! Stackars lilla hjärtat!!  :'(


* * *

Min första riktiga Viktväktar-matdag har gått över förväntan. Har inte varit jättehungrig mellan måltiderna som jag trodde att jag skulle bli. Man får ju smaska i sig frukt o grönsaker utan att det påverkar poängsystemet, så så fort man känner något knip i magen fastän det inte är dags för en huvudmåltid så kan man helt enkelt äta ett äpple!  ^_^
Jag som äääälskar äpplen!!  ^_^
Invägning om en vecka, får se hur det går!


* * * * *
söndag den 28:e okt 2012

Viktväktarna Online

Jag är inte nöjd m min vikt. Inte på lååånga vägar.
Inte heller hur min kropp ser ut förnärvarande. 

Har försökt att äta bättre o röra på mig mer, men av flera olika orsaker (ex. förkylningar o dylikt) så har det hela "skitit sig".... :-/
Så nu ska jag testa en annan metod; att inte plocka bort femtielva godsaker utan att äta m måtta istället. Inte för att jag har ätit absurda mängder, men alla dagar har jag inte ätit nyttig mat, exempelvis det berömda fredagsmyset. Och lördagsmyset. Och kanske ibland söndagsmyset.
Do you see my point? ;p

Så. Den nya metoden för mig är helt enkelt Viktväktarna.
Men att gå på möten o ställa sig på en våg inför folk är inte riktigt min grej..

Jag har sett flera gånger tv-reklam på att VV har ett online-medlemskap, där alla deras tips o råd o beräkningsredskap finns.
Så igår signade jag upp mig där o började att knappa in mina uppgifter. Erhöll en daglig "Propoints" o även en veckobonus, o har börjat kika runt lite bland deras tabeller på vad som man kan äta utan att överstiga sin dagliga poängranson.
Och viktkoll varje vecka. 
Ska bli riktigt spännande att se hur detta kommer gå. För min ena svägerska som har testat VV så har det gått jättebra, så jag har höga förväntningar!!  ^_^

Ska såklart låta er veta hur det hela går!  ^_^


* * * * * 
lördag den 27:e okt 2012

Glöm inte:

Inatt ska vi vrida tillbaka tiden till vintertid,
så glöm inte göra detta antingen ikväll innan ni lägger er eller inatt!  ^_^

* * *


* * *

Läget m lillan är till å från...
Vi var ute på en kortare promenad vid lunchtid o i början av denna var hon glad o kikade runt, sen efter halva promenaden lutade hon sig bakåt o låg bara o stirrade ut i tomma intet, o mycket riktigt: när vi kom hem så började temperaturen att stiga. Så, en panodilsupp i rumpan o sen fick hon sova en stund...!

Nu har hon somnat precis, vi får se om det är för natten eller om hon vaknar t om ett tag, samt om vi får ha henne mellan oss igen när vi sover. Ens egna sömn blir ju totalt förstörd när man har henne bredvid sig så alternativt liggandes på bröstet (var tvungen att vagga henne t sömns på det viset igår kväll o inatt, det enda som funkade; när hon låg o lyssnade på mitt hjärta..!!).
Men vad gör man inte för sitt lilla hjärta...!!!


* * * * *
lördag den 27:e okt 2012

Hög feber!

Vår lilla dotter har nu i 1,5 dygn fått feber till å från. Helt utan orsak.. 
Ingen tillstymmelse av förkylning eller synlig infektion. Det vi misstänker är att tänderna kanske är på gång. 
Vet inte huuur många gånger vi har skyllt på dessa stackars tänderna, men nu måste de väl ändå vara orsaken tycker man ju...!

Inatt var allra första gången som lillan fick sova i vår säng mellan oss sedan BB. I och m att hon var otröstlig m febern i kroppen igår kväll, så tog vi beslutet att låta henne snoosa mellan oss o känna tryggheten o värmen från oss, o därmed slappna av o få sova några timmar.
Det gick ganska bra tills febern steg igen. Strax innan kl 1 inatt tog jag tempen o då visade den på 40,0. Gav en panodilsupp o försökte sedan få i henne lite vätska; vatten o sen amning. Gick sisådär...

Nu på morgonen kl 6 var det dags igen; panodilen hade ju börjat sluta verka o febern steg igen.

Beroende på hur detta fortlöper nu så får vi se hur vi ska agera. Fortsätter febern i över tre dygn alternativt överstiger temperaturen 41 grader, så får vi kontakta barnakuten.. 
Hoppas verkligen att vi slipper det för lillans skull!!


* * * * *
fredag den 26:e okt 2012

Ingen vanlig dag...

Idag är ingen vanlig dag,

NEJ!!  ^_^

För idag är det min kära mammas födelsedag!!

Hurra, hurra, HURRAAAA!!!  ^_^


Vi önskar dig ett jättestort grattis på din dag mamma!!
Många kramar o mycket gos!!


* * *


* * *

Vill även i detta inlägget gratta min älskade pappa.
Han jobbar nämligen sin allra sista arbetsdag idag. I eftermiddag ska han närmare bestämt gå i pension!!  ^_^

Äntligen kan du o mamma få tillbringa hela dagarna m varandra o njuta av varandras sällskap!!  ^_^

Puss o kram på er båda!!


* * ** * * * *
onsdag den 24:e okt 2012

Blå linser?

Har ni testat färgade linser någon gång? Det har jag!  ^_^
För nästan 5 år sedan klickade jag hem ett par knallblå linser från nätet. Och jag var SÅÅ fin!  ^_^
Dock kändes det som om jag gick omkring i en blå liten värld, för när jag kikade bara liiiite åt något håll så blev den delen av synfältet blått....det var nog inte världens bästa design på dom linserna... ;)

Nu när jag har fött o ammat ett barn har min syn förändrats ganska mycket. Dels har synen blivit sämre, men även att det tidigare knappt märkbara brytningsfelet jag hade innan helt plötsligt gör sig väldigt påtaglig. Det är ju en hel del hormoner i omlopp under både under graviditet o amning, så om flera delar av kroppen svullnar till under t.ex. graviditeten, så är ju faktumet att ens hornhinna också svullnar till inte sådär jättekonstigt.
Så för att ha koll på läget så har jag varit lite titt som tätt hos optikern för att se hur seendet förändras.

Nu börjar linspaketet att ta slut, så nu är det dags för mig att kika runt lite på nätet igen på vilka företag som har bra priser o fina linser.
Så med optikerns "syn-recept" (intyget man får när man varit på undersökning) bredvid mig så kikar jag runt lite bland alla linsföretag. Ett jag fattat tycke för är Lensia.se som har många olika fina o dessutom billiga linser
Funderar på om jag ska vara lite wild nd' crazy och köra på ett par blåa linser igen.. ^_^

Vad tycker ni? ;)


* * * * *
tisdag den 23:e okt 2012

Glad nyhet!!

Åååhh, jag har varit sådär jätte sprudlande uppspelt o lycklig i flera timmar nu.
Vi fick nämligen ett telefonsamtal i eftermiddags som gjorde oss mer än glada....!!  ^_^

Som bekant har vi lejt ett företag som ska hjälpa oss att bygga iordning vår övervåning. Enligt företagets beräkningar skulle de påbörja arbetet någon gång efter höstlovet.
Men icke.
De börjar redan nu på fredag!!
JAAAA!!!!  V(^_^)V

Så nu måste vi sätta fart att lägga in beställningarna på badkar, badrumskommoden samt köksön, som måste finnas på plats när de har jobbat någon vecka.
Wuuuhuu, äntligen börjar det som vi har väntat så himla länge på!!  ^_^


* * * * *
söndag den 21:a okt 2012

Planlösningen 1a våningen:

Vi håller på för fullt att försöka hitta bra möblemang för vår nya planlösning på nedervåningen, nu när vi kommer få övervåningen iordning.
Problemet är ju att vi vill ha stora härliga lyxiga möbler, men utan att få en känsla av trångboddhet. Detta är en ekvation som inte riktigt går ihop i vårt hus... tyvärr... :-/ 
Så nu ska vi försöka hitta möblemang som ger en känsla av lyx, men såpass lagom i storleken att de inte gör vardagsrummet känns fullsmockat.

Såhär har vi tänkt möblera:

* * *


* * *

I köket (K) ska vi bygga en köksö i samma stomme som övriga köket; ifrån Myresjökök. Storleken på den kommer inte bli gigantisk; man ska kunna gå runt den obehindrat samt kunna ha två barstolar på ena sidan (mot stora rummet).

I stora rummet (KB) ska vi ställa ut vårt köksbord så att vi kan dra ut det när vi har släkten på besök o alla kan sitta runt bordet, o inte bli utplacerad på andra diverse platser i närheten... :p

I andra änden av det stora rummet (S) ska vi placera ut en soffgrupp. Tanken just nu är en 3-sits-soffa o två stycken fåtöljer på andra sidan ett litet bord. Men sen gäller det att inte få förstora möbler så att man måste köra krabbstilen för att kunna ta sig runt i rummet...
Vi vill nämligen även så småningom placera en eldstad vid den kortare väggen mot det stora rummet (där ni ser att kylskåpet o frysen är placerad intill från köket..), o har man då stora fluffiga o lyxiga fåtöljer så får man ju klättra över eldstaden för att komma in i rummet från hallen.... direkt livsfarligt! ;p

Ute i hallen (Tr) ska vi så småningom plocka ner spaljén på trappan o lacka om dessa t vita istället, samt även dra några penseldrag på vagnstyckena. Trappstegen får fortsätta vara eklasserad furu, tills de har blivit lite slitna, då kan jag tänka mig att slipa om dom o lägga över laminatsteg... Men vi får se, är det inte jättedyrt så kanske det sker på en gång. En eklaserad trappa är ju inte direkt det jag hade velat ha... En vit trappa smälter mycket bättre in i hallen o ser betydligt elegantare ut!

I förrådet (F) ska vi se t att få ett bättre förvaringssystem. Just nu är systemet att slänga in i högen o stänga dörren fort...typ...funkar sisådär.. ;p Men där har ju Ikea flera bra lösningar på både hyllor o andra upphängnings- o förvaringsmöjligheter!

På kontoret (Ko) ska vi inte ändra så mycket. På ena sidan har vi 4st garderober fulla m kläder, hobbymaterial o lillans saker. På andra sidan har vi ett par hyllor m massa pärmar o böcker. Jag är inte riktigt nöjd över hur det ser ut just nu, men har å andra sidan inte nån lösning på hur det ska se ut, så det får bli ett framtida projekt.

I vårt nuvarande sovrum (T) ska det bli ett tv-rum sedan när övervåningen är klar. Då slipper man ha tvn som ett störande moment ute i det stora rummet, o man får bättre upplevelse av filmerna när man sitter närmare tvn (har man en 60tums-tv ska man sitta ca 3 meter ifrån. Har man en mindre tv; ja då blir det ju såklart ännu närmare för bästa upplevelsen!)


* * *

Vad tror ni?
Kommer det bli bra?  ^_^


* * * * * 
lördag den 20:e okt 2012

Höst- & vintermodet 2012:

Har ni koll på höstens o vinterns mode?

Michael Kors är ju en karl inom modevärlden som har stenkoll på vad som är både snyggt o "inne". I våras hade han en visning på vad han anser vara trenden för hösten o vintern 2012.
De plaggen är ju bara såå "to die for"! 
Kan nog faktiskt tänka mig mer eller mindre ett ex utav varje (tjej-)plagg ur denna showen!!  ^_^

* * *

* * * * *
lördag den 20:e okt 2012

Dottern är en lämmel...

Lillan har börjat m nåt konstigt nu på sistone...
När hon blir ledsen, glad, kinkig eller bara vill nåt o bara vill ha vår uppmärksamhet, typ när hon vill ha mer smörgåskex när vi äter, så knyter hon sina små nävar o spänner armarna o gnyr m stängd mun. Detta gör hon gång på gång, tills hon får som hon vill.  Hon ser precis ut som en liten stressad lämmel!! Hahaha... ^_^

Kan inte låta bli, men skrattar lite i smyg åt henne när hon gör detta... ;p
Men hon är ju bara för söt när hon gör det!  ^_^


* * * * *
fredag den 19:e okt 2012

Vunnit tävling! :)

YAY!! Jag har vunnit ännu en tävling!!  ^_^
Andra gången i mitt liv!!  ^_^

För mina vänner på FB är detta riktigt old news (vann den 23/8), men pga en maaassa strul m posten o deras behandling av paket (ja, vinsten gick sönder under leveransen...!!! >_<), så har det dröjt ända tills denna veckan innan jag fått hem det.

Var inne o tävlade på La Desiree på Facebook för ett bra tag sen om de vackra bokstäverna "LOVE" i betong. Och det var lilla jag som hade turen att bli utvald som vinnare!  ^_^

Såhär ser bokstäverna ut:

* * *


* * *

Visst är dom vackra??!!  ^_^


* * * * *
onsdag den 17:e okt 2012

Sov 19-7!

När vi vaknade imorse blev vi minst sagt paffa...!!
Kl 06 började lillan att gnälla men somnade om så snart hon fick en napp i munnen, o sov ca 50 min ytterligare. När kl var 7 började vi vakna till o tände ljuset, o började fundera på vad som egentligen hade hänt.......!!


(Bild lånad från Kiwiberries)


Igår kväll hade vi lyckats nattat lillan kl 19 o sen själva gått o lagt oss vid 22, just för att vi skulle hinna sova några timmar innan hon väckte oss för en nattamning. Men hade hon väckt oss mitt i natten? Nej! Hon hade sovit hela natten. Non stop!! ^_^

Dock tror jag att förmodligen har jag eller maken varit uppe nån gång inatt o gett henne en ny napp. Jo jag tror. Är faktiskt inte alls säker... 
För när hon vaknade där vid 6-tiden hade hon nämligen två nappar intill sig på kudden. Kl 22 hade hon bara en....!! Så antingen har hon lärt sig hur man tyst o smidigt klättrar ur spjälsängen o tagit en ny napp o sen klättrat tillbaka, eller så var det nån utav oss två som gett henne den..
Jag är rätt så säker på alternativ nr 2... ;p

Jaja..skit samma. Det viktiga i det hela var att hon inte vaknade till o kände att hon behövde oss o inte heller ett nattmål.
Men nu är ju frågan: var detta en engångsföreteelse?  ^_^


* * * * * 
tisdag den 16:e okt 2012

Måste dementera...

Nu har vi testat vår teori om att ändra dotterns mattider på de två sista måltiderna ett bra tag o nu är det tyvärr dags för att dementera denna teorin. 
Funkade inte alls.... :-/

När vi väl beslutade oss för att testa hade vi ju fått en superbra natt, dvs fick sova större delen av natten o alla var pigga o glada den morgonen.
Men sen funkade det inte alls... men envisa som vi är så gav vi inte upp utan fortsatte att hoppas på vårt beslut.
Men nej... :-/

Nu i helgen letade jag efter ett recept i ett av köksskåpen. Mitt i letandet rotade jag fram tre påsar från Nestlé; två m gröt o en m välling. Vällingen var en sk. nattvälling o maken ville att vi skulle testa denna. 
Jag kände mig lite tveksam eftersom de tidigare gånger vi kört m välling så har lillan inte liksom fattat riktigt galoppen på hur hon ska sutta i sig vällingen ur flaskan o sväljer litervis m luft o blev därför väldigt gasig efter ett par timmar. 
Lagom kul att vakna mitt i nätterna av en gallskrikande bebis som är superledsen pga sin gasmage...!  o_O
Men eftersom vår förra "lysande" idé sket sig, big time, så tänkte jag "why not, det kan liksom inte bli värre...!"

Och vad händer?
Lillan hulkar i sig vällingen som om det var det enda hon gjort sen hon kom ut o somnade som en stock efter en liten stund, o sov mer eller mindre hela natten förutom en nattamning typ kl 3! 
Och så har det varit nu i tre kvällar o nätter (ikväll är det kanske den 4e!! :p) - hulkar i sig, somnar utan problem o sover nästintill konstant t kl 06!! 
Tjoohoo!!  V(^_^)V

* * *

But the way;
Lillan har idag tagit sina första krypsteg! Sen efter några decimeter så kom hon på sig själv vad hon höll på med o dunsade ner på magen igen! Sen har hon även idag, helt själv, dragit sig upp o stått å hållt sig o bordskanten! 
Vad hon kan!! SÅÅ stolt!!  ^_^


* * * * *
måndag den 15:e okt 2012

Instruktion: Sy lampkjol.

Hej kära vänner!

Nu har jag gjort några bildcollage över hur jag gjorde när jag sydde o pysslade ihop de vackra lampkjolarna i sött spetstyg!

Enjoy and have fun!  ^_^


* * *


1.) Börja med att lägga ut tyget o måtta sedan lampskärmen. Det viktiga är dess höjd samt omkretsen (där den är som störst i omkrets!).

På omkretsen lägger man till 20cm o på höjden lägger man på 10cm.
Så t.ex. var omkretsen för mig 72cm (-->92cm) o höjden 17cm (-->27cm).
Mät ut detta på tyget o klipp ut!


2.) Förbered symaskinen m tråd i samma färg som tyget o ställ in rätt sömnad. Sömnadsval beror på vilket tyg man har. Jag var osäker på vad som skulle funka bäst på spetstyg o testade raksömnad. Funkade utmärkt!


* * *


3.) I nederkanten har ni nu två val: antingen fållar ni nederkanten eller gör som jag; syr fast en söt volangkant.

4.) Nåla fast volangkanten/infållningen för bättre resultat.

5.) Sy.


* * *


6.) Lägg ihop tyget på mitten på längden o nåla ihop kortändarna, o sy ihop så att man får en "tub"/kjol.

7.) Klipp bort eventuellt överflödigt tyg. (Jag fick över en bit pga att jag råkat ta några centimeter för kort volangkant..).


* * *


8.) Vik ner en ca 5cm fållkant i överkanten av "tuben"/kjolen för bl.a. kanal o veckkant. Sy fast fållkanten (se lila streckad linje).

9.) Nu ska man sy till kanalen i denna fållen/veckkant. Låt kanalen bli ca 2cm bred (se rosa streckad linje).


* * *


10.) Nu ska kjolen vara färdigsydd! Nu ska den förberedas att trädas över en lampskärm genom att sätta i ett band uppe i kanalen. Klipp upp två små hål i kanalen någon centimeter ifrån varandra...

11.) ...sätt fast t.ex. en stor säkerhetsnål i ena kanten av bandet o träd in i ena kanalhålet o dra igenom. Knyt en söt rosett o rynka ihop kanten. Smycka ändarna på bandet m t.ex. vackra prismor.


* * *Sådärja! Färdigt!
Inte så svårt va? ;p


* * *

Tips:
Vill ni att lampkjolen ska vara lite längre än lampskärmen: lägg på ytterligare ett par centimetrar i höjdmåtten.
Så i mitt fall hade det t.ex. blivit: 17cm + 10cm + 2cm extra = 29cm (istället för 27cm)!


* * * * *
söndag den 14:e okt 2012

Mkt nöjd!

Idag har jag plockat fram min gamla symaskin o sytt för första gången på 9 år.
Jag var lite rädd för att jag skulle ha glömt hur man t.ex. trädde tråden o få rätt sömnad på maskinen o dylikt, men den rädslan var inte alls befogad. Det gick huuuur bra som helst!!
Det satt liksom i fingrarna fortfarande o gick på två röda!!  ^_^

Och vad sydde jag?  ^_^

Det blev två stycken lampkjolar i vackert spetstyg som jag nämnde i mitt andra blogginlägg igår!
Tänkte göra en tydlig o bra instruktion i både bild o text, för er som är intresserade att göra era egna lampkjolar. Men nu är klockan ganska sent, så jag lägger upp det antingen imorgon eller övermorgon!

Här är i alla fall några bilder så ni kan bli lite inspirerade!!  ^_^

* * ** * ** * *

Jag är sååå himla nöjd!!
Vad tycker ni?  ^_^


* * * * *
lördag den 13:e okt 2012

Inspiration!

Jag har under hela dagen idag gått o funderat på hur tusan jag ska lösa mitt stora lampskärmsproblem. Jag har fått lite tips från några läsare o jag känner mig lite mer hoppfull nu. 
Senaste funderingen är att sy till en sk. lampkjol o sätta över skärmen.

Här är lite inspirationsbilder jag har blivit taggad av från andra bloggare som pysslat o sytt:

* * *

(Bild lånad från Nikita)


* * *


(Bild lånad från Engelska Villan)


* * *


(Bild lånad från Helen
Hon har även en tydlig o bra instruktion i detta inlägget hur man ska gå tillväga!)


* * *

Får se om jag kilar ut t garaget idag o plockar fram min gamla symaskin. Jag har lite vackert spetstyg över efter att jag satte upp en gardinkappa ute i tvättstugans fönster
Den biten jag har över funderar jag på att använda att sy t två lampkjolar o sätta över lampskärmarna o förhoppningsvis kanske det "förvillar" de ögat när man tänder lamporna o fläckarna framträder, så att det ser ut som om det är spetsen som ger lampskärmen mönstret o inte fläckarna...

Alternativt att jag drar bort den nuvarande skärmen o gör heeeelt nya tygskärmar!
Haha vilka problem jag har... ;p

I let you know the results! ;p


* * * * *
lördag den 13:e okt 2012

Besviken...

Jag blev klar m lampskärmarna häromdagen, men har av förklarliga skäl inte lagt upp några bilder på resultatet ännu.
Jag blev sååå besviken.... :'(

Jag har ju som bekant fyndat ett par supersöta lampskärmar på Tradera. Men när de kom hem så var de en nyans mörkare i verkligheten...antagligen ljusade väl säljarens kamerablixt upp färgen något.. Tog då beslutet att färga om dom. Och efter en diskussion m experter i färgbutiker så bestämde vi att sprayning var det bästa.
Så så fick det bli. 
Och efter flera lager färgsprayning samt smyckning av en supersöt volangkant o prismor, så placerade jag hela lamparrangemanget i fönstret, o tände.

Fyyyyy fasen vad jag blev besviken.....!! 
Färgen hade inte blivit jämn, trots att jag både sprayat lager på lager o penslat däremellan... såg rent utav smutsig ut pga fläckarna... o_O

Så just nu vet jag inte alls hur jag ska lösa problemet....  -_-

* * ** * ** * *


Har ni några tankar o funderingar o tips på problemet?
(förutom att köpa nya? ;p)


* * * * *
fredag den 12:e okt 2012

Vill bort fr eländet...!!

Att vara mamma o därmed amma sitt barn är bland det mysigaste man kan få vara med om som kvinna (anser jag iaf). Man får ett sånt härligt o starkt band till sitt barn.
Men det finns baksidor på denna härliga tid. Jo faktiskt...! ;)

När man ammar rekommenderas man att använda sk. amningsbehåar. Dessa är "utrustade" utan en bygel inunder bysten, just för att undvika mjölkstockningsrisken. De bh'ar jag har hittat ute i affärerna har tyvärr inte varit de allra snyggaste, väldigt tråkiga rent ut sagt. Man känner sig inte alls snygg i dom. 

Och bekvämligheten? 
Man skulle ju kunna tro att utan bygeln så sitter de inte åt på nåt vis. Men ack så fel man kan ha...! Det satt ju visst en bygel på bh'n, men på sidan istället. Och dessa sidoplacerade byglar har nu i sisådär 8 månaders tid tryckt in i skinnet på mig. Och det är varken skönt eller snyggt.
(och nej, jag har inte köpt fel stlk på bh'n..!)

Som ni nog förstår så har jag nu tröttnat, så för ca 2 veckor sedan plockade jag fram en bh som jag köpte strax innan lillan föddes (fick ju Dolly Parton-bröst där på slutet.. ;p). Och vilken befrielse!! Helt plötsligt satt linnena o tröjorna som de ska, och inget skaver o har sig på sidan. 
Dessvärre var nog inte tiden inne för att övergå till vanliga bh'ar, för bara 2-3 dagar senare fick jag ont i bysten o lillan fick amma betydligt mer ett par dagar för att det onda skulle försvinna... 
Back to the boring and slacky booblife! ;)

Det kanske låter lite befängt, men jag längtar verkligen till den dagen då jag får känna mig fin igen inunder kläderna. På korsetten.se finns det många fina o snygga underkläder, som jag mycket väl kan tänka mig att klicka hem. 
Min favorit just nu är en söt o samtidigt väldigt elegant vit bh i Rosa Lingerie-serien.

* * *

Messenia Behå med vacker blombrodyr

* * *

Men får nog ta o vänta ett tag till innan jag vågar mig på att testa vanliga bh'ar igen.
Men snart så...!!  ^_^


* * * * *


bloggping
tisdag den 9:e okt 2012

Vunnit tävling! :)

För ett tag sedan var jag m i en tävling som Life hade i sin tidning.
Och jag var en av de 10st som vann!! Tjoohooo!!  ^_^

Och vad tävlade o vann jag för något då??!

Check this out:

* * * 


* * *

En bakbok m en massa LCHF-recept på klassiska bakverk!!
Hur bra som helst för en gottegris som mig...!! ;p


* * * * *
måndag den 8:e okt 2012

Sitter o leker...

Jag sitter o leker på datorn...
Jo faktiskt...! ^_^

Men det är inte alls så nördigt som det låter som... eller njaaee, det beror väl kanske på vad man själv anser som nördigt.. ;p
Jag sitter inte o spelar spel i alla fall, utan jag sitter här framför dumburken o testar mig fram på olika våtrumsmattsvarianter. Vi har ju visserligen redan bestämt oss, men det är ju alltid kul o se vilka knasiga alternativ vi avstod ifrån... ;p

Check this out:

* * *


* * *

Som det här: ett lila golv. Knasigt men ändå rätt så coolt på nåt vänster, men skulle man inte tröttna på't ganska snart?!....  :-/

Vill du också leka o testa dig fram lite?

Tryck då HÄR för att komma t Gerflor's hemsida!


* * * * *
söndag den 7:e okt 2012

Helgen som gått:

Denna helgen har verkligen gått i lugnets tecken!
I fredags kände jag nämligen att förkylningen var på ingång igen... o mkt riktigt: sitter just nu o kippar efter luft genom ena näsborren, är varm i kroppen (kan ju dock kaaaanske bero på att jag sitter m en supervarm o supertjock tröja...! Men bara kanske! ;p), o är lite harklig o tjock i halsen.

* * *

Helgen började m lite fredagsmys-mat i form av hemmagjorda pizzor. Istället för att börja kleta ihop en pizzadeg så köpte vi bortila-pizzabottnar. Superenkelt! Bara att lägga ut på plåten o lägga på allt pizzasmaskens man önskade ha!  ^_^
Och resultatet?
Helt perfekta!!  ^_^

I lördags åkte vi iväg på "priskoll" av diverse badrumssaker - övervåningen är ju på G snart, o vi måste ju snart bestämma oss för vilka våtrumsmattor o tapeter vi vill ha.

Sen lyckades jag att skrapa ihop en heeeel del vuxenpoäng när jag föreslog för min make att passa på att gå ut o plocka ogräs i o kring ligusterhäcken, medans lillan sov sin middagstupplur. Och som om detta inte vore nog så körde jag en rejäl utplockning o rensning av lillans garderob, så att rätt storlekar ligger där. Hon växer ju som tusan!!  ^_^ Hon har redan stlk 74!! Det var ju inte alls längesen när byxorna i stlk 62 såg ut som enorma harlembyxor på henne...!!  o_O
Kvällen avrundade vi m filmen "The Rise of the Planet of the Apes". Kan säga att ostbågarna gick åt i en väldans fart där på slutet av filmen.....!! ;p

Idag söndag har vi plockat runt lite i garaget. Vi fick upp en hylla som jag nu belamrat m tusentals småsaker. Så nu kan vi faktiskt gå från ena kortsidan t den andra utan att behöva utöva akrobatiska o krabbliknande övningar! Yay liksom! ;p

* * *

Statusen kring lampfötterna är att de nu har torkat. Men en utav dom behöver en ytterligare omgång av färg. Sedan måste de stå ett par dagar till för att bli luktfria... evig väntan...! :-/
Går också o inväntar några postpaket... ska få hem en jättevacker volangspets, organzaband samt prismor som jag ska smycka lampskärmarna m. 
Ser verkligen fram emot att fixa dessa!!  ^_^


* * * * *
fredag den 5:e okt 2012

Nytt utseende:

Är nyss inkommen in i huset igen efter att ha varit ute i garaget o grejat o pysslat m mina nya lampfötter.
De har fått sin första omgång av sprayfärg, så nu ska de få stå o torka ett par dagar!

Såhär är skillnaden mellan original o den nya designen:

* * *


* * *

Höger: mässing.
Vänster: den nya vackra halvblanka vita färgen.


Vad tycker ni??  ^_^


* * * * *
torsdag den 4:e okt 2012

Ett vinnande koncept?

Imorse på min privata facebook-uppdatering frågade jag mig själv om vi lyckats hitta ett vinnande koncept gällande vår dotters nattsömn. 
Orsaken t varför denna frågeställning var nämligen att lillan faktiskt sov hela natten, m ett undantag kl 2 då jag fick studsa upp ur sängen (typ i sömnen....;p) o ge henne nappen. Så ja. Jag fick sova ca mellan kl 22:30 o 05:45 (!!!). Detta har man inte varit sådär jättebortskämd m den senaste tiden...... :-/

"Men vad tusan var det vinnande konceptet då??!" frågar ni väl er nu? ;p

Jag vet faktiskt inte. Helt ärligt, haha!  ^_^
Vi har bara testat detta en gång, vilket var igår kväll. Och nu ikväll igen såklart..! ;p Det vi testade (efter råd av BVC!) var att byta tidpunkterna mellan lillans kvällsgröt o middag

Hon brukar i vanliga fall äta sin middag ca kl 17 o sen sin kvällsgröt ca kl 19. Men alltsedan vi började m gröten vid 4 månaders ålder, så har vi märkt att hon får en massa jobbiga gaser av denna. Vi har testat flera olika grötsorter, o den bästa hittills har varit risgröten (fr 5 månader o uppåt), men dessvärre innehåller denna ingen gluten, vilket ju är otroligt viktigt för de små att få i sig medans de fortfarande ammar (!)
Så nu det senaste har vi testat en vetemjölsbaserat gröt, istället för havrebaserad.
Och jaaa...tycker väl att den är något bättre än havregröten, men eftersom det är gluten o fiberrikt så får hon ju lite gaser ändå... :-/

Det vi nu testade var ju alltså att vi lät henne få gröten tidigare; på hennes middagstid, o middagen erhöll hon vid sin gröttid. Båda mättar ju lika bra, men maten ska ju då inte ge henne några större besvär - vilket vi fick bevisat för oss förra natten.

Nu kan man ju tyvärr inte säga att vi har en trend ännu... En gång är ingen gång, två gånger är en trend, men händer det tre gånger: ja då kära vänner har vi ett vinnande koncept! ;p

Håll tummarna för oss!!!  ^_^


* * * * *


bloggpingtorsdag den 4:e okt 2012

Pyssel på G!

Nu har jag börjat lite smått på pysslandet av våra nya lampor.. :p

Var iväg o köpte lite sprayfärg igår på Colorama, som jag nyss använt för att ändra färgen på skärmarna. 
Såhär ser de ut just nu:

* * *


* * *

Skärmen t vänster är orginalfärgen, o den t höger är den nya färgen. Vi får se om jag behöver spraya över ett ytterligare lager när det har torkat in ordentligt.

Sen blir det att klicka hem lite pyssel o snygga t skärmarna lite mer... jag tänker: spets, volang, kristaller, prismor.... ja vi får se...! ;p


* * * * *
torsdag den 4:e okt 2012

Min mage för 1 år sedan:

Tänk vad tiden går fort..!!

För bara 1 år sedan började min mage sakta men säkert att öka i storlek då vår lilla tösabit började att öka i vikt o längd därinne i magen.
Såhär stor/liten var magen för exakt 1 år sedan:

* * *


* * *

Den 3e oktober var jag i 25e veckan o som ni ser på bilden längst ner t höger så började alltså magen att puta ut lite mer! :p
Och nu idag är lillan 251 dagar, dvs drygt 8 månader gammal, o hon är världens härligaste o mysigaste bebis man kan tänka sig, vi är såå stolta!!  ^_^


* * * * *
tisdag den 2:e okt 2012

Bloggen på FB:

Nu ni!!  ^_^

Nu har jag äntligen fått hjälp av en administratör på Stylesearch så att bloggens Facebook-sida finns i en direktlänk på bloggen i form av en sk. "Gilla-box".

* * *


* * *


Med hjälp av denna så kan man alltså ännu lättare följa mig om man har FB, då man får en sk. avisering så snart jag lägger upp en länk där.

Jag tänkte att när "Tant Zita Speaking!" kommer upp i 100st "gillare" så kör vi en TÄVLING! 
Va säger ni om det??! ;p

Så: tryck "GILLA" och dela sedan vidare bland dina vänner o uppmana till att de också gillar Tant Zita på FB. 
Gällande gåvan i tävlingen: har ni önskemål på vad ni vill tävla om: skriv en kommentar här på bloggen!!  ^_^


* * * * *


bloggpingtisdag den 2:e okt 2012

37 timmar o 5 minuter kvar...

Nu är det inte mer än 37 timmar o 5 minuter kvar tills vi får se vad som hände i Grey's Anatomy.
Som jag har väntat på detta..!!  o_O

* * *

(bild lånad från Topnewstoday.org)


* * *

Vid förra avsnittet satt jag verkligen o storgrät....jag var helt förstörd...typ.. ;p
Flera av karaktärerna råkade illa ut (...kan man väl säga utan att avslöja några detaljer för de som inte vill veta vad som hände i sista avsnittet på säsong 8..), o med de förutsättningarna man fick veta då så såg den gemensamma framtiden ut för några av dom rätt så hopplös o mörk ut....!!
Så ni kan ju ana hur krokodiltårarna sprutade på mig...! ;p

Ska ni också kolla på Grey's imorn onsdag kl 21:00??  ^_^


* * * * *
måndag den 1:a okt 2012

Det sket sig.... :/

Jaa ni... kan meddela att mina inredningsplaner sket sig BIG time....

Jag hade ju uppe här för 1,5 vecka sedan (läs det inlägget HÄR) om vilken lampskärm jag ska välja t mina nya tjusiga mässinglampfötter. Och man kan väl säga att ni läsare var väldigt enhälliga om vilken jag ska välja... Alternativ nr 1 blev vinnaren. 
Kruxet dock m just denna lampskärmsvariant är att jag bara har 1st. Och 2st lampfötter.
Men det är ju en Ikea-skärm, så jag åker t Ikea en sväng o införskaffar den andra helt enkelt...trodde jag ja.... 

Det visade sig att denna har utgått o går ej att få tag på någonstans... 
Attans j€%°§la skit.... >_<
Så.
Jag får helt enkelt välja alternativ nr 2 o på nåt vänster göra denna skärmen större. I alla fall intrycket av det.... en utmaning indeed....!!  
Jag har några funderingar på hur detta ska kunna gå till... o det inkluderar planering, pyssel o traderashopping... vilket verkligen är min grej!!  ^_^

Återkommer när jag har en fortsättning på denna lilla inredningssaga....! ;p


* * * * *
måndag den 1:a okt 2012

Driftstörningarna...

Finally!!

Nu kommer jag äntligen in på min blogg igen...! Har inte kunnat blogga sedan i lördags morse då driftstörningar på bloggportalen Stylesearch inträffade, o har nu alltså pågått i drygt 2 dygn..
Man vet tydligen inte varför detta skett, men huvudsaken är ju att det funkar igen, inte sant!!?

Fler inlägg is coming up!!  ^_^


* * * * *