tisdag den 5:e jun 2012

Zita tipsar: UV-skydd:

Har man barn så börjar man automatiskt att kika på saker o ting som kan passa ens barn; leksaker, kläder, solskydd, ja you name it! :p
Var inne en sväng på hemsidan Lekmer o fick där syn på en kanonbra uv-indikator som man kan antingen låta sitta på en själv eller/och ens barn för att checka uv-strålningsflödet.

Helt enkelt ett sk. UV-armband.


Beroende på hur mycket uv-strålning som man utsätts för, desto starkare/mörkare blir dessa armband i färgen.

Nu är dock detta inte ett alternativ för oss detta året. 

Lillskruttan är alldeles för liten fortfarande för att få vistas ute i solen. Så för hennes del blir alternativet skuggan. Och ett sk. UV-tält. Där kan hon ligga eller sitta, o leka o ha det bra utan att bli utsatt för några otäcka solstrålar!
Men för säkerhets skull så kommer jag sätta på henne sådana där uv-skyddskläder t bebisar samt uv-skyddskeps ifall nån otäck uv-strålning skulle komma på henne (!)


Och skyddet för oss andra vuxna samt barn som vistas ute i solen då?

Så högt som det bara går!! ALLRA minst spf 30 för de som redan har fin färg, o spf 50+ för de som är ljusa i hyn. Och för barnen är det, enligt mig, bara 50+ som gäller.
Har pratat m föräldrar som nästan satte i halsen när jag gav rådet om just 50+ för deras barn..!
"Meeen, då blir de ju inte bruna...?!!" 
Hon sa VAD?!! o_O (nu var det dags för mig att sätta i halsen...)
För henne var det alltså viktigare att hennes barn blev bruna i skinnet än att skydda sina barn från strålningen o eventuell framtida hudförändringar o hudcancer... Oroväckande!!  o_O
Man blir så himla arg o ledsen när man hör något så himla egoistigt...!!
Det handlar ju inte om huruvida brun man ska bli eller inte, utan att man ska undvika att få just dessa hudförändringar o den eventuella hudcancern på lång sikt.

Så. Snälla ni:

Skydda er o era nära å kära!!
Var försiktiga därute i solen!!  ^_^


* * * * *


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: