torsdag den 9:e aug 2012

Har en baby-wookie här hemma....

Ja ni läste rätt.... -_-
Lillan = babywookie!...Lillan låter precis som en liten wookie (ni vet den där 2 meterslånga lurviga figuren i StarWars som bara låter "aaawwwwooooohhoooowwwwoooaaaa" hela tiden?! Fast tänk er en bebis istället....).
Skulle jag spela in henne o låta er få lyssna, skulle ni skratta o nicka instämmande, för det låter skrämmande likt...!!  ^_^

Får hon leka m sina leksaker - wookie.
Får hon springa omkring i sin gåstol - wookie.
Får hon äta - wookie.
Får hon bytt sin blöja - wookie.
Får hon komma upp i famnen o gosa - wookie.

Så som ni förstår så är hon inte riktigt nöjd m livet alls just nu. Eller jo, hon är väl det men vet inte om det själv bara....

Natten som gick var inte kul.
Lillan vaknade som vanligt för sitt nattmål, men m ett illtjut. Plockade upp henne o gick ut t soffan där "amningscentralen" ligger (Amningskudden o amningsnappen. Vågar inte amma utan nappen..... det sitter djupt inom mig att det gick så fel i början m amningen som resulterade i två köttsår på bröstvårtorna....Jag vet att det inte kan bli så nu igen, men obehagskänslan är inpräntad...).

Amningen gick bra, men sen när hon väl somnat där på amningskudden o jag skulle lägga tillbaka henne i sin spjälsäng så vaknade hon t o började gråta. Jag tog upp henne o hon somnade på stört i famnen, gick omkring för säkerhetsskull o vaggade några minuter, o försökte sen igen. Men dessvärre samma visa igen. 
Tillslut tog vi beslutet (för ja, älsklingen vaknade ju t av allt detta gråt o kink!!) att testa en ny amning knappt 40 minuter sedan förra amningen började. 
Så, tillbaks t "amningscentralen".
Och det gick bättre denna gången. Lillan somnade efter ett tag där på kudden, jag lade ner henne i spjälsängen, hon började grymta t litegrann men jag räddade det hela m en napp, o hon sov vidare.
Tills klockan blev 5, då var det dags för ett tidigt morgonmål. Men återläggningen denna gången gick utan några problem.

Jag hoppas såå in i norden att det verkligen är tänderna som spökar där i munnen på henne, så att vi får nån lön för mödan..Hon har ju inte sovit hela nätter på, ja jag vet inte hur länge nu. Och ja, ett nattmål är mycket för oss! ;)

Sen har vi idag vid frukosten tagit beslutet att vi måste börja m välling, trots BVC avrådan från detta. De menar att sålänge man vill amma ganska mycket så ska man undvika nappflaskan, eftersom denna kan konkurrera ut amningen.
Men idag känner jag "skit samma, hon måste ju få sova ordentligt o längre nätter. Och även vi."
Så nu när vi ska ut på vår långpromenad ska vi gå förbi Ica o köpa ett paket välling, o börja m detta på kvällarna!

Gör vi rätt tycker ni?  ^_^


* * * * *Kommentarer
Postat av: Minna

Om: Har en baby-wookie här hemma....

Lyssna inte för mycket på BVC. Jag har ammat mycket samtidigt som vi ibland gett välling. Jag tror inte barnet väljer välling före amning, däremot tror jag att många föräldrar märker hur smidigt det är med välling så de konkurrerar ut amningen ;)

10:57 torsdag 9:e aug 2012
Postat av: veronica

Om: Har en baby-wookie här hemma....

go for it!!gör som ni själva tycker o eran magkänsla.Din magkänsla ska du ofta gå efter...den är oftast rätt!kram

18:58 torsdag 9:e aug 2012

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: