torsdag den 29:e apr 2010

Dubbeläggula - farligt?

Vi köpte i slutet av förra veckan ett 12-pack m nya ägg på Ica, de m extra fin gula. Jag äter visserligen inte gulan (den smakar ju förskräckligt torrt o äckligt >_<), men älsklingen ville ha detta. Och gissa om att vi blev förvånade - två äggulor. I BÅDAS ägg!! Under HELA veckan (!!!!)

Men... sen började man ju fundera lite - kan det kanske vara så att de stackars hönsen fått i sig muterat foder så att de råkat kläcka tvillingägg, o hur bra är det egentligen att sätta i sig en massa sådana ägg?

 

 

Kikade runt lite på nätet o hamnade tillslut på Hemägg's hemsida, o där bland vanliga frågor nämns just detta fenomen. Svaret från dom är: "De unga hönorna är mer fertila än de äldre och värper ibland ägg med dubbla gulor."

Jag blir trots allt inte riktigt nöjd m detta svaret, det känns inte som ett pålitligt svar. Det känns som om de faktiskt har råkat mutera sina hönor o försöker mörklägga nåt.... Eller?

Eller är det bara jag som har kikat för mycket på CSI o misstänker allt o alla tills nåt annat bevisats?  ^_^


Kommentarer
Postat av: Vonne

Om: Dubbeläggula - farligt?

Det är inget farligt med att äta dubbelgula. Äggen scannas och de med dubbelgula brukar gå till industrin bara, därför man inte brukar se dessa ägg i affären. ps. lägg i äggen i vattnet och när det börjar koka så ställ klockan på 5-6 minuter och skölj sedan med kall vatten för att avstanna kokningen. Då blir gulan krämig istället för torr.

11:18 torsdag 29:e apr 2010
http://ida-yvonne.blogspot.com/
Postat av: Sofia

Om: Dubbeläggula - farligt?

Usch såna ägg har jag aldrig sett.. Men var äckligt det ser ut! Inte fräscht! Jag hade aldrig ätit såna där ägg! Jag ska aldrig köpa extra fina gula ägg :s

11:54 torsdag 29:e apr 2010
Postat av: Din kollega :)

Om: Dubbeläggula - farligt?

Jag är uppvuxen med frigående höns och det händer mer än en gång att det är två gulor i. Ingen fara alls. Skulle det bara vara vi människor som fick tvillingar? Ät du dem lugnt, se det som så att du fått mer valuta för pengarna :)

13:59 söndag 2:e maj 2010

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: